x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Atenție șoferi ! Se circulă în condiții de iarnă pe drumuri naționale și autostrăzi

Atenție șoferi ! Se circulă în condiții de iarnă pe drumuri naționale și autostrăzi

29 Dec 2019   •   15:13
Atenție șoferi ! Se circulă în condiții de iarnă pe drumuri naționale și autostrăzi

Pe anumite sectoare de drumuri naţionale şi autostrăzi se circulă în condiţii de iarnă iar şoferii trebuie să adapteze viteza la condiţiile din trafic şi să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

"Atenţie, se circulă în condiţii de iarnă pe anumite sectoare de drumuri naţionale şi autostrăzi! Având în vedere avertizarea de cod galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru intervalul 27 decembrie, ora 22:00 - 29 decembrie, ora 20:00,
ce vizează ninsori însemnate cantitativ şi viscol în Carpaţii Meridionali, de Curbură şi în cea mai mare parte a Moldovei, drumarii de la CNAIR acţionează în permanenţă pentru a menţine circulaţia pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi în condiţii de siguranţă", precizează compania de drumuri.

De sâmbătă după-amiaza de la ora 17:00 până duminică la ora 12:00, drumarii de la Direcţiile regionale Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi şi Constanţa au acţionat cu 749 de utilaje şi s-a răspândit o cantitate de peste 8800 de tone de material antiderapant.

"Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate", subliniază CNAIR.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: drumuri conditii de iarna viteza