x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Autoritățile sunt în stare de alertă, din cauza fenomenelor meteorologice extreme din România

Autoritățile sunt în stare de alertă, din cauza fenomenelor meteorologice extreme din România

06 Iul 2022   •   10:48
Autoritățile sunt în stare de alertă, din cauza fenomenelor meteorologice extreme din România

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că a solicitat o analiză privitoare la fenomenele meteorologice extreme din România și la planurile de intervenții în urma apariției unor calamități.

Anunțul a fost făcut miercuri, înainte de ședința de Guvern.

„Este nevoie ca la nivelul Guvernului, prin ministerele de linie, să asigurăm o activitate coordonată cu autoritățile locale. Vă cer ca în continuare să avem un plan cât se poate de coerent de intervenție... să reacționăm oportun... Am avut o discuție cu ministrul Mediului și cu ministrul de Interne privind analiza acestor fenomene. Nu vorbesc doar de ploile abundente care local au provocat inundații, vorbesc și despre efectele secetei”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a dezvăluit că o mare parte din țară este afectă de secetă în diferite stadii. De asemenea, sunt zone lovite de mai multe fenomene extreme, precum averse torențiale, vijelii, grindină și caniculă.

Ministrul Mediului a mai anunțat că autoritățile monitorizează în permanență rezervele strategice de apă, mai ales că fenomenele extreme vor continua în luna iulie.

„Am făcut apel la un consum rațional al apei potabile”, a precizat ministrul Mediului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă