x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Se circulă în condiții de iarnă la munte și pe șosele din Moldova

Se circulă în condiții de iarnă la munte și pe șosele din Moldova

de Redacția Jurnalul    |    10 Ian 2024   •   07:47
Se circulă în condiții de iarnă la munte și pe șosele din Moldova

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă, miercuri dimineața, în anumite zone montane și pe șosele din zona Moldovei, unde, pe alocuri, acționează utilajele de deszăpezire.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, miercuri dimineața nu sunt înregistrate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația închisă din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile sau ca urmare a vreunui eveniment rutier.

Rămân însă oprite manevrele în toate porturile de la Marea Neagră, din cauza vântului puternic.

La nivelul țării se circulă în general pe un carosabil uscat, însă în anumite zone de munte și pe șosele ale Moldovei, traficul se desfășoară în condiții de iarnă, se acționează unde se impune cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașov, se circulă pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună și valori de trafic normale.

Polițțiștii rutieri îi sfătuiesc pe șoferi să adapteze viteza la condițiile de trafic și drum, să circule cu multă atenție, asigurându-se foarte bine înainte de schimbarea direcției, să păstreze în mers o distanță de siguranță între autovehicule și să evite manevrele riscante.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: drumuri porturi moldova