x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cum va fi vremea de 1 mai. Vezi prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni pe fiecare zonă a ţării

Cum va fi vremea de 1 mai. Vezi prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni pe fiecare zonă a ţării

17 Apr 2012   •   12:41
Cum va fi vremea de 1 mai. Vezi prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni pe fiecare zonă a ţării

Meteorologii romani au publicat estimarea pentru evolutia vremii in urmatoarea perioada. Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata de la Reading, Anglia. "Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor", anunta ANM.

BANAT
Vremea va fi rece in primele zile, cu temperaturi maxime care nu vor depasi, in medie, 12...14 grade C. Apoi, valorile termice vor creste treptat, mai simtitor spre sfarsitul intervalului (in jurul datei de 1 mai), cand atat temperaturile minime, cat si cele maxime se vor situa peste normele climatologice.

Temporar va ploua, indeosebi in prima parte a intervalului, iar in perioada 17-18 aprilie instabilitatea atmosferica va fi accentuata si vor fi si ploi moderate sau insemnate cantitativ.

CRISANA
Dupa cateva zile mai reci la inceputul intervalului, valorile termice vor creste treptat. Din 25...26 aprilie, vremea va deveni calda pentru aceasta perioada, cu maxime care vor depasi in medie 20 grade C.

Pana in jurul datei de 22 aprilie, gradul de instabilitate atmosferica va fi mai ridicat, iar ploile mai frecvente si mai insemnate cantitativ.

TRANSILVANIA
Vremea va fi normala din punct de vedere termic pana in jurul datei de 23 aprilie, apoi se va incalzi usor si treptat, astfel incat spre sfarsitul intervalului temperaturile maxime vor depasi, in medie, 20...22 grade C.

Temporar, instabilitatea atmosferica va fi accentuata, iar ploile vor fi mai importante cantitativ in 17...18 aprilie si in 21...22 aprilie.

DOBROGEA
Incepand cu 19 aprilie, vremea se va incalzi treptat, valorile termice urmand sa se situeze usor peste mediile climatologice ale perioadei.

Temporar va ploua, in general slab, dar in 18...19 aprilie este de asteptat o accentuare a instabilitatii atmosferice, cu posibilitatea unor averse moderate cantitativ.

MARAMURES
Valorile termice vor creste treptat. Din 25...26 aprilie, vremea va deveni calda pentru aceasta perioada, cu maxime care vor depasi in medie 22 grade C.

Pana in jurul datei de 22 aprilie, gradul de instabilitate atmosferica va fi mai ridicat, iar ploile mai frecvente. Izolat, cantitati mai importante de apa se pot acumula in 17...18 aprilie si in 21...22 aprilie.

MOLDOVA
Vremea va fi mai rece decat normal in primele zile, cand maximele termice se vor situa, in medie, in jurul valorii de 14 grade C, apoi se va incalzi treptat. Spre finalul intervalului (in jurul datei de 1 mai) , valorile termice vor depasi normele climatologice ale perioadei.

Ploile vor fi mai frecvente pana in jurul datei de 22 aprilie, iar in primele zile sunt posibile si averse mai importante cantitativ.

MUNTENIA
Vremea va fi in general normala din punct de vedere termic pana in jurul datei de 23 aprilie, apoi se va incalzi usor, maximele termice urmand sa depaseasca, in medie, valoarea de 22 grade C.

In primele zile instabilitatea atmosferica va fi accentuata, iar aversele vor fi, local, moderate sau mai importante cantitativ. Apoi, probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai redusa.

OLTENIA
Pana in jurul datei de 22 aprilie nu vor fi modificari importante ale regimului termic, apoi vremea se va incalzi usor si treptat, astfel incat spre finalul intervalului (1 mai) va deveni mai calda decat normalul perioadei.

Instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata la inceputul intervalului, cand vor fi posibile si averse mai importante cantitativ.

LA MUNTE
Temperaturile minime se vor mai situa, in medie, aproape de limita de inghet pana in 22 aprilie, apoi vor creste treptat. Valorile termice maxime vor fi in crestere, mai simtitor in a doua parte a intervalului.

Instabilitatea atmosferica va fi accentuata in primele zile, cand sunt posibile averse moderate sau mai importante cantitativ, iar pe crestele cele mai inalte trecator mai sunt de asteptat precipitatii mixte. Probabilitatea cea mai redusa de aparitie a ploilor va fi la sfarsitul intervalului, adica in jurul datei de 1 mai.

×