x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Fenomele din Atlantic ii ingrijoreaza pe cercetatori!

Fenomele din Atlantic ii ingrijoreaza pe cercetatori!

11 Mai 2018   •   12:51
Fenomele din Atlantic ii ingrijoreaza pe cercetatori!

Oamenii de stiinta care urmaresc si studiaza fenomenele atmosferice din Statele Unite au constatat ca forta uraganelor ce se formeaza in Oceanul Atlantic prezinta o crestere anormala. Specialistii de la National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) impreuna cu colegii lor de la Pacific Northwest National Laboratory sunt de parere ca explicatia trebuie cautata in incalzirea globala.

 

Expertii americani si-au publicat concluziile pe site-ul EurekAlert!. Autorii studiului arata, printre altele, ca o crestere in intensitate a ciclonilor sporeste viteza vantuui cu 36 kilometri pe ora int-o singura zi. Fenomen observat anul trecut in cazul uranelor Harvey, Irma, Maria si Jose.

Analizand datele privind forta furtunilor din ultimii 30 de ani, oamenii de stiinta au avertizat ca media cresterii vitezei vantului este cu 21 kilometri peora mai mare decat pana acum. Prin urmare, viteza vantului creste in fiecare deceniu cu 10 kilometri.

Cel putin 55 de persoane au murit anul trecut din cauza uraganului Irma, care s-a napustit asupra Statelor Unite si Caraibelor in septembrie anul trecut. Valoarea totala a pagubelor generate de dezastrele naturale inregistrate in 2017 in SUA a stabilit un record, ajungand la 306 miliarde de dolari.

×