x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Informare meteo de ploi torenţiale şi grindină pentru toată ţara, de astăzi până vineri. Vezi prognoza meteo până sâmbătă

Informare meteo de ploi torenţiale şi grindină pentru toată ţara, de astăzi până vineri. Vezi prognoza meteo până sâmbătă

16 Mai 2012   •   07:32
Informare meteo de ploi torenţiale şi grindină pentru toată ţara, de astăzi până vineri. Vezi prognoza meteo până sâmbătă

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare meteo de ploi pentru toata tara incepand de miercuri, 16 mai - ora 12:00, pana vineri 18 mai - ora 12:00.

Avand in vedere cantitatile insemnate de apa cumulate in jumatatea de vest a tarii si in zona de munte, precizam ca in intervalul mentionat, va continua sa ploua temporar in toate regiunile.

Din dupa-amiza zilei de miercuri pana joi la pranz, ploile, insotite si de descarcari electrice si izolat caderi de grindina, se vor semnala indeosebi in nordul si centrul tarii, precum si in zona de munte. Incepand de joi dupa-amiaza si pana vineri la pranz, aria acestora va cuprinde din nou regiunile sudice si vor continua in zona montana.

Aversele vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 40 l/mp.

Cum va fi vremea in urmatoarele trei zile:

JOI
Vremea va fi rãcoroasã, chiar rece pentru aceastã perioadã in regiunile intracarpatice. Cerul va fi temporar noros. Va ploua, ziua, in nord, centru si pe arii restranse in rest, iar in a doua parte a intervalului, mai ales in regiunile sudice, unde local cantitãtile de apã vor fi mai insemnate. Se mai pot semnala descãrcãri electrice si vor fi conditii de grindinã. In nordul Carpatilor Orientali vor fi precipitatii mixte. Vantul va sufla in general moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 10 si 20 de grade, usor mai ridicate in sud-est, iar cele minime intre 4 si 14 grade. Presiunea atmosferica nu se va modifica semnificativ, ziua, iar noaptea va creste.

VINERI
Vremea se va mentine rãcoroasã. Cerul va prezenta innorãri temporare si va ploua local in sudul, centrul si estul tãrii si izolat in rest. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificãri in sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 14 si 23 de grade, iar cele minime intre 3 si 13 grade, mai ridicate pe litoral.

SAMBATA
Vremea se va incãlzi. Cerul va fi variabil, cu unele innorãri la munte si in sud-est, unde dupã-amiaza si seara se vor semnala averse slabe si descãrcãri electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 18 si 26 de grade, iar cele minime intre 8 si 16 grade, mai scãzute in depresiuni dar si usor mai ridicate pe litoral.

×