x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Patru drumuri naţionale şi 16 judeţene au fost afectate de viscol, în ultimele ore

Patru drumuri naţionale şi 16 judeţene au fost afectate de viscol, în ultimele ore

30 Dec 2019   •   10:00
Patru drumuri naţionale şi 16 judeţene au fost afectate de viscol, în ultimele ore
Patru drumuri naţionale şi 16 drumuri judeţene au fost afectate din cauza viscolului, în ultimele 24 de ore, informează luni Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.


Conform unui comunicat transmis AGERPRES, este vorba despre drumurile naţionale 73A (Braşov), DN 15C, DN 15B şi DN 2 din judeţul Neamţ şi de drumurile judeţene DJ 293, DJ 294 şi DJ 282 din judeţul Botoşani, DJ 251J (Galaţi), DJ 281, DJ 248B şi DJ 208G din judeţul Iaşi, DJ 207A, DJ 159D, DJ 207C, DJ 155B, DJ 157, DJ 155I, DJ 157A şi DJ 158, toate din Neamţ, şi DJ 209C (Suceava).

Pentru remedierea situaţiilor înregistrate, pompierii militari, împreună cu autorităţile locale, au desfăşurat misiuni pentru deblocarea a 36 de autovehicule rămase înzăpezite, în care se aflau 64 de persoane.

De asemenea, s-a intervenit, cu ajutorul autospecialelor de deszăpezire, pentru asigurarea deplasării a trei echipaje de ambulanţă cu pacienţi, dar care nu mai puteau înainta din cauza viscolului şi a zăpezii adunate pe carosabil. Toate persoanele au fost transportate în siguranţă la unităţile spitaliceşti, precizează sursa citată.

Una dintre cele mai afectate zone a fost judeţul Neamţ, unde, din cauza zăpezii viscolite pe carosabil, opt drumuri judeţene şi trei drumuri naţionale au fost temporar blocate, iar circulaţia autovehiculelor s-a desfăşurat cu dificultate.

În urma manifestării fenomenelor meteorologice caracterizate prin viscol şi strat consistent de zăpadă, în ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate victime sau alte situaţii grave care să pună în pericol comunităţile.

Vremea rea a generat efecte în şapte judeţe (Botoşani, Braşov, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui).

O situaţie deosebită s-a înregistrat şi în judeţul Suceava, precizează IGSU, pe DJ 209C, între localităţile Măzăneşti şi Liteni-Moară, unde aproximativ 20 de autoturisme nu au mai putut înainta din cauza zăpezii viscolite pe carosabil. Circulaţia rutieră a fost temporar blocată, iar echipaje specializate au acţionat cu material antiderapant şi utilaje pentru deszăpezirea acestora. Ulterior, autoturismele şi-au continuat deplasarea fără probleme.

Acţiunile de intervenţie cu material antiderapant şi utilaje de deszăpezire continuă în judeţele Botoşani şi Neamţ pentru îndepărtarea sulurilor de zăpadă formate pe carosabil.

Evenimentele înregistrate la nivel naţional vor fi atent monitorizate de Centrul Operaţional Naţional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieţi, arată IGSU. 

www.agerpres.ro

×