x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Pericol de inundaţii pe mai multe râuri. Hidrologii au instituit Cod portocaliu

Pericol de inundaţii pe mai multe râuri. Hidrologii au instituit Cod portocaliu

de Redacția Jurnalul    |    02 Apr 2023   •   07:30
Pericol de inundaţii pe mai multe râuri. Hidrologii au instituit Cod portocaliu
Sursa foto: ISU Gorj

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor anunţă că este pericol de inundaţii pe mai multe râuri din Caraș-Severin și Timiș. Hidrologii au instituit Cod portocaliu de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice Bistra şi Bârzava.

Codul portocaliu este valabil până duminică la ora 12.00.

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie”, au anunțat hidrologii.

Sunt vizate râurile din bazinele hidrografice Bistra, Pogăniș – bazin amonte Ac. Cadar Duboz (afluenți ai râului Timiș) – județul Caraș-Severin și Bârzava – județele: Caraș-Severin și Timiș.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Tău (afluent al râului Pogăniș), râul Bârzava – sector aval S.H. Moniom.

De asemenea, hidrologii au instituit cod portocaliu până duminică, la ora 10.00, pentru râurile din bazinele hidrografice: Caraș, Nera, județul Caraș-Severin. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Comoriște (afluent al râului Caraș), Nera – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Pataș.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Cod portocaliu inundaţii