x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoza meteo pentru Capitală. Temperaturile maxime vor ajunge la 41 de grade Celsius

Prognoza meteo pentru Capitală. Temperaturile maxime vor ajunge la 41 de grade Celsius

de Redacția Jurnalul    |    13 Iul 2024   •   11:00
Prognoza meteo pentru Capitală. Temperaturile maxime vor ajunge la 41 de grade Celsius

Maximele vor ajunge în următoarele zile la 41 de grade Celsius în Capitală, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, se arată în prognoza ANM.

Sâmbătă, valul de căldură va fi intens și disconfortul termic deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 39-40 de grade, iar cea minimă, specifică nopții tropicale, va fi de 21-23 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Duminică, valul de căldură intens și disconfortul termic deosebit de accentuat se vor menține. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 40 de grade, iar cea minimă va fi de 22-23 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Luni, valul intens de căldură va persista. Temperatura maximă se va situa în jurul a 41 de grade, iar cea minimă va fi de 20-22 de grade. Disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat.

De marți dimineața până miercuri la ora 9.00, valul intens de căldură va continua. Temperatura maximă se va situa în jurul a 41 de grade, iar cea minimă va fi de 20-22 de grade. Disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab
până la moderat.

Capitala și alte județe din țară se află până marți sub avertizare Cod roșu de caniculă.

×
Subiecte în articol: canicula capitala