x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea România, sub o pătură de ceață. Traficul este oprit din cauza unui accident în Dâmbovița

România, sub o pătură de ceață. Traficul este oprit din cauza unui accident în Dâmbovița

de Redacția Jurnalul    |    18 Dec 2023   •   07:47
România, sub o pătură de ceață. Traficul este oprit din cauza unui accident în Dâmbovița
Sursa foto: Hepta

Traficul rutier este oprit, luni dimineața, pe DN 72, în județul Dâmbovița, din cauza unui accident rutier, iar în județele Gorj, Maramureș și Vâlcea vizibilitatea este scăzută din cauza ceții.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că luni dimineața pe DN 72 Târgoviște-Găești, în zona localității Dragodana, județul Dâmbovița, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate două mașini. O persoană a fost rănită ușor și este evaluată medical la ora transmiterii știrii. Traficul rutier este întrerupt pe ambele sensuri.

Ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Gorj, Maramureș și Vâlcea.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, se circulă pe un carosabil uscat, fără precipitații, vizibilitatea fiind bună.

Pentru a nu fi implicaţi în producerea de accidente rutiere, polițiștii rutieri le recomandă șoferilor să folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic; să reducă pe cât posibil viteza de deplasare; să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol; să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică; să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă; să manifeste permanent o conduită preventivă la volan.

Cinci județe din zona Transilvaniei sunt sub avertizare de ceață luni dimineața, vizibilitatea fiind scăzută. În Bistrița-Năsăud, Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben de burniță, iar în județul Neamț este cod galben de vânt.

Potrivit ANM, este ceață și scade vizibilitatea sub 200 de metri, iar local sub 50 de metri în trafic în județele Arad, Timiș, Hunedoara, Alba și Sibiu.

Avertizarea cod galben de ceață este valabilă până la ora 10.00.

De asemenea, meteorologii au emis cod galben de burniță care depune polei pentru județul Bistrița-Năsăud, avertizarea fiind valabilă până la ora 9.00.

Și în județul Neamț este cod galben, aici, din cauza vântului, care poate depăși la rafală 55 - 60 km.oră. Avertizarea este valabilă până la ora 9.00.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ceata densa vizibilitate redusa