x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Schimbare radicală a vremii! Octombrie vine cu ploi, grindină și descărcări electrice

Schimbare radicală a vremii! Octombrie vine cu ploi, grindină și descărcări electrice

29 Sep 2022   •   18:06
Schimbare radicală a vremii! Octombrie vine cu ploi, grindină și descărcări electrice

Meteorologii de la ANM anunță o schimbare radicală a vremii în următoarele zile. De duminică, se arată toamna, încep ploile şi descărcările electrice, iar mercurul în termometre va scădea, a declarat  Alina Şerban, joi, în exclusivitate la Antena 3 CNN.

"Ne mai bucurăm de 2-3 zile de vară, cu temperaturi cu mult mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă, chiar cu 7-8 până la 10 grade mai mult decât ar trebui să avem la acest moment. 

Vom atinge foarte probabil și temperaturi de 34 de grade, oricum vor fi destul de multe valori peste 30 de grade în partea de sud-est a teritoriului, respectiv în Muntenia, în zona continentală a Dobrogei și prin sudul Moldovei.

În celelalte regiuni, temperaturile vor fi doar ușor mai ridicate decât în mod normal și vorbim de maxime ce se vor situa în marea lor majoritate între 20-22 până la cel mult 25-26 de grade, mai ales în județele aflate în jumătatea de nord a țării

În sud-est vremea va fi caldă, va fi asemănătoare anotimpului estival, asemănătoare verii și în general frumoasă, mult soare pe cer și temperaturile minime destul de ridicate în următoarele nopți, cu valori de 15 până la 18-19 grade, cele mai ridicate pe litoral. 

În celelalte regiuni, în vest, în nord, în centru, vor mai apărea și norii din când în când, care vor determina apariția ploilor în aversă, ploi de vară. 

Este foarte probabil să mai avem și cantități mai importante de apă, pentru că vorbim de averse torențiale, descărcări electrice, chiar intensificări ale vântului și căderi de grindină, deci instabilitatea atmosferică, specifică tot anotimpului cald. Dar acest pasaj este totuși de scurtă durată. 

Încălzirea se va produce cu totul, se va resimți atât ziua cât și noaptea, dacă pornim de la valori de 5-6 grade, în depresiuni chiar am avut 2 grade, în nopțile următoare rar vor mai coborî sub 10 grade.

Dar acest pasaj este de scurtă durată, pentru că se răcește de duminică. La început tot în vest, în nord, în centru, acolo unde este mai rece de regulă, apoi și în celelalte regiuni și vom trece de la o vreme caldă la una rece.

Această răcire înseamnă că vom avea variații termice chiar de 10 grade pentru unele zone, de la o zi la cealaltă, de sâmbătă de exemplu, de la 25-26 de grade în partea de nord a teritoriului, duminică la 17 grade tot în acele zone. 

Răcirea va fi mai lentă în partea de sud-est a țării. Va fi un weekend împărțit în două", a anunţat Alina Șerban, de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), joi, în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Anamaria Prodan, prima victorie împotriva lui Laurențiu Reghecampf. Ce se întâmplă chiar acum cu averea antrenorului

×
Subiecte în articol: anm prognoza meteo