Cei care pot profita, în această perioadă, de vremea bună, pentru a face excursii au la dispoziţie agenţiile de turism care s-au orientat spre organizarea unor vizite în circuite, prin zone mai puţin cunoscute ale României. Una dintre acestea, care a urcat în topul preferinţelor turiştilor români şi străini, este Dobrogea, care oferă multe surprize plăcute, pe lângă mare şi Deltă.
Un „new entry” din ofertele turistice pentru grupuri este zona Dobrogei, unde s-au lansat tipuri noi de excursii, pentru grupuri. O nouă abordare a spart tiparele şi a inclus în circuitele turistice monumentele naturii şi pe cele arhitecturale, începând cu frumuseţea Munţilor Măcinului, până la cetăţile care veghează ţărmul Mării Negre. Se pot face şi excursii tematice în zona continentală, în Munţii Măcinului. Deja există oferte complexe, care au făcut ca din ce în ce mai multe hoteluri şi pensiuni să rămână deschise iarna, în Delta Dunării, la Sulina, Crişan, Mila 23, iar în zona continentală, la Jurilovca, Mahmudia, Greci, Luncaviţa şi în alte mici localităţi. Cetăţile Argamum şi Enisala sunt deja puncte de atracţie pentru mii de vizitatori ai Dobrogei continentale, care vor să meargă şi pe urmele istoriei milenare a acestei regiuni, nu doar să se bucure de frumuseţea Deltei.
Circuite în Delta Dunării şi Dobrogea de Nord
Cei care au înţeles importanţa unor pachete turistice noi, pentru românii şi străinii care caută altceva decât ceea ce au experimentat deja, se pregătesc să lanseze provocări care au potenţial maxim de a menţine judeţul Tulcea în topul celor mai vizitate zone ale ţării şi anul acesta, după succesul înregistrat în 2018, când a ocupat primul loc la creşterea numărului de turişti. Ofertele judeţului Tulcea sunt complexe, îmbinând perfect frumuseţea sălbatică a naturii cu descoperirile culturale, semnele civilizaţiilor antice şi medievale cu multiculturalismul autentic al zilelor noastre. Cetatea Argamum, de lângă Jurilovca, este considerată prima colonie a vechilor greci din zona Mării Negre, iar descoperirile arheologice şi legendele locale fac din acest loc, ascuns până de curând, o adevărată comoară care ar putea urca Dobrogea în topul internaţional al atracţiilor culturale. Mai „tânără”, dar şi mai bine conservată, este Cetatea Enisala, din imediata apropiere, ale cărei ziduri se ridică, parcă, din întinderea de ape. Iar vizitatorii descoperă aici tradiţii autentice, pe care localnicii le dezvăluie cu bucurie.
Cei care au înţeles importanţa unor pachete turistice noi, pentru românii şi străinii care caută altceva decât ceea ce au experimentat deja, se pregătesc să lanseze provocări care au potenţial maxim de a menţine judeţul Tulcea în topul celor mai vizitate zone ale ţării şi anul acesta, după succesul înregistrat anul trecut, când a ocupat primul loc la creşterea numărului de turişti.
Fidelizarea grupurilor de turişti
Organizatorii pun la dispoziţia turiştilor ghizi acreditaţi, dar oferă şi multe surprize plăcute pentru membrii grupurilor, inspirate, în ultima perioadă, din cele specifice „team buildingurilor” concepute pentru corporaţii. Astfel, în ultimii trei ani s-au creat grupuri de turişti care au devenit clienţii semipermanenţi ai acestor tipuri de excursii prin România, iar fidelizarea lor se face de agenţia organizatoare, prin oferta diversificată şi care aduce de fiecare dată noutate. Agenţiile care organizează asemenea excursii aleg locurile de cazare pe acest traseu, în prima noapte, astfel încât să se poată pleca a doua zi mai departe, fără a pierde timp preţios. În funcţie de posibilităţile organizatorului de a negocia cu hotelierii şi cu proprietarii de pensiuni, se pot obţine preţuri mici pentru condiţii excelente de cazare, astfel încât excursiile în grupuri mari sunt, de multe ori, mult mai avantajoase decât cele făcute pe cont propriu, atât din perspectiva raportului calitate/preţ, cât şi din cea a programului inclus în pachet.
Primăvara, când temperaturile nu sunt nici foarte ridicate, nici foarte scăzute, iar preţurile la cazare sunt de extrasezon, din ce în ce mai mulţi turişti fac excursii de trei sau patru zile, pentru a se delecta cu frumuseţile arhitecturii medievale şi cu informaţiile istorice.