x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Confort… african!

Confort… african!

de Cornel Tabacaru    |    06 Sep 2009   •   00:00
Confort… african!
Sursa foto: Cornel Tăbăcaru/

Se poate spune că sunt puţini românii care ajung într-un safari. Şi, sincer, cât ar suna de bizar, nu preţul este cel care îi sperie pe români (oare ce i-ar mai putea speria pe români?!?), ci senzaţia unei "destinaţii" inconfortabile.

Este adevărat că în România călătoriile în Africa sunt tratate pe drept "de lux".
Să recunoaştem: Africa nu este un continent comod, dar, la "nevoie", e cu fiţe! Majoritatea celor care îşi permit să ajungă acolo se duc din snobism, părerea lor ascunsă fiind că se duc pe un tărâm unde nu prea ai ce să vezi. Plus fricoasele întrebări: "Unde o să stăm şi ce o să facem?", uitând că agenţia la care au avut "tupeul" să apeleze cu asta se ocupă. Fiecare grup are ghid, o maşină de teren şi este plimbat conform unui program.

Se poate sta în hoteluri normale de 4-5 stele, cu piscine dotate cu apă curată ca lacrima, plus personalul administrativ format din "negrişori" harnici şi pricepuţi, care ştiu cum să se poarte cu turiştii. Sau în hoteluri anormale, de 4-5 stele, respectiv minunate "colibe" cocoţate în copaci puternici, ale căror interioare rivalizează cu decorul oferit de cel mai bun film cu subiect colonial: paturi moi şi somptuoase, cufere din pai, veioze şi alte accesorii de un rustic elegant. Desigur, nu vorbim despre Africa reală, aceea cu inevitabila sărăcie. Grupurile sunt plimbate prin "sate" anume alese, apoi urmează savana şi, bineînţeles, cluburile exclusiviste.

Bineînţeles că acest misterios continent poate fi văzut şi adoptând un stil "colonial": rucsac, îmbrăcăminte lejeră, curajul de a înfrunta microbi necunoscuţi, farmecul hotelurilor deloc scumpe, riscul mâncatului de pe la localnici... Dacă o faceţi, sunteţi de admirat, dar nu uitaţi totuşi unde vă aflaţi!

×
Subiecte în articol: exotic