x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Vrei viza de SUA, ofera date legate de conturile de pe reţelele de socializare

Vrei viza de SUA, ofera date legate de conturile de pe reţelele de socializare

30 Mar 2018   •   15:37
Vrei viza de SUA, ofera date legate de conturile de pe reţelele de socializare

Guvernul american intenţionează să colecteze date despre activitatea de pe reţelele de socializare a aproape tuturor persoanelor care vor să intre în SUA, conform unor propuneri făcute publice vineri de Departamentul de Stat, ca parte a politicii preşedintelui Donald Trump de înăsprire a controalelor.

 

Majoritatea aplicanţilor la viza de imigrant şi de non-imigrant - circa 14,7 milioane de persoane - vor fi nevoiţi să noteze într-un formular al aplicaţiei federale toate identităţile de pe reţelele de socializare pe care le-au folosit în ultimii cinci ani - informaţii care vor fi folosite pentru a fi verificaţi şi identificaţi, conform propunerilor.

Departamentul de Stat va publica propunerile într-un memoriu pe care îl va înainta vineri Registrului Federal pentru a primi aprobare din partea Biroului de Management şi Buget. Opinia publică are la dispoziţie 60 de zile pentru a face comentarii asupra propunerilor.

Măsurile vin în întâmpinarea promisiunii de campanie a preşedintelui Donald Trump din 2016 de a combate imigraţia ilegală din motive de securitate şi de a înăspri controalele asupra străinilor care intră în SUA.

Departamentul de Stat a precizat că nu intenţionează să ceară în mod constant majorităţii solicitanţilor de viză diplomatică şi oficială informaţii despre conturile de pe reţelele de socializare.

Dacă acest măsuri vor fi aprobate, aplicanţii vor trebui să ofere informaţii despre numerele de telefon, adresele de e-mail şi călătoriile internaţionale din ultimii cinci ani. Li se va cere de asemenea să spună dacă au fost expulzaţi din vreo ţară şi dacă membri ai familiei lor au fost implicaţi în activităţi teroriste, a mai precizat Departamentul de Stat. AGERPRES

×