x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Let’s catch the wave!

Let’s catch the wave!

de Cornel Tabacaru    |    12 Iul 2009   •   00:00
Let’s catch the wave!
Sursa foto: Cornel Tăbăcaru/

Costa Rica este o ţară mică, dar toţi cei care i-au trecut... micul prag sunt convinşi că aici se află paradisul vacanţelor. Desigur că în aceste vremuri bântuite de gripa porcină s-ar zice că frenetica ţară ar trebui să fie mai preocupată de cazurile care au apărut şi pe „plaiurile" ei. Nici vorbă, deoarece se pregăteşte pentru un eveniment despre care se spune deja că va sparge tiparele verii.



Un spaţiu restrâns în care găseşti tot ce pentru ca un banal concediu să devină o experienţă exotică şi de neuitat: plaje cu nisipuri fine şi ape potrivite pentru înot, surf sau scufundări, vulcani activi, păduri tropicale...

Deocamdată să ne concentrăm asupra surf-u­lui. Ştiţi dumneavoastră, sportul acela nautic în care nu e nevoie decât de placa de surf şi de şortul de baie (respectiv costumul de baie), pentru a porni pe valurile aflate în formare, în timp ce acestea se îndreaptă către ţărm. Ei bine, începând de la 31 iulie şi până la 8 august, Costa Rica va fi gazda unui mare eveniment „de profil": World Surfing Championship. Mai pe româneşte, Campionatul Mondial de Surfing, la care sunt aşteptaţi pasionaţi din aproximativ 49 de ţări.

„Eu cred că este vital să fie un început în ceea ce priveşte acest sport, şi când spun început mă gândesc la o zonă extrem de ofertantă în acest domeniu, repectiv Costa Rica. De ce să nu extindem simpla plăcere la stadiul de Campionat Mondial?!?", a declarat Graham Stapelberg, vicepreşedinte de marketing al Billabong SUA, sponsor principal al evenimentului.

Deşi denumi­rile categoriilor „de concurs" dau dureri de cap, trebuie să vi le enumerăm: „val de echitaţie" (inclusiv bodyboard), kneeboard, shortboard, longboard, skimboard, tandem, stand-up paddle and tow-in surfing, skimboard, stand-up cu vâslele şi remorcare-in-surfing!

BENEFICII
Jaco este locul preferat al surferilor şi are cea mai frumoasă plajă din Costa Rica: Hermosa. De fapt, plajele Jaco şi Hermosa sunt deja de multă vreme preferatele surferilor cu experienţă şi surferilor începători. Însă de data aceasta doar plaja Hermosa va beneficia de musculoşii care vor încânta ochii reprezentantelor sexului frumos cu prezenţa fizică „pe placă". Nici surferiţele nu vor fi mai prejos, acest sport fiind apreciat de domnişoarele pasionate de valuri.

Considerată Elveţia Americilor, Costa Rica (în spaniolă „Coasta Bogată") deţine deja stabilitatea socială asigurată de agricultură, industria electronicelor şi turism. Bineînţeles că evenimentul va aduce o importantă infuzie turistică, mai ales că în paralel cu campio­na­tul vor fi organizate concerte (se pare că băieţii de la Cypress Hill sunt aşteptaţi cu interes) şi spectacole fastuoase.

Let's catch the wave! În Costa Rica!

×
Subiecte în articol: costa rica exotic