x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Orașul fabulos unde marea și vântul cântă la orgă (află unde se găsește singura „orgă marină” din lume și cum funcționează)

Orașul fabulos unde marea și vântul cântă la orgă (află unde se găsește singura „orgă marină” din lume și cum funcționează)

10 Dec 2015   •   11:28
Orașul fabulos unde marea și vântul cântă la orgă (află unde se găsește singura „orgă marină” din lume și cum funcționează)

Arhitectul croat Nikola Bašić este considerat creatorul unuia dintre cele mai interesante proiecte care îmbină armonios ideea de spaţiu urban cu natura şi relaxarea.

Pe coasta oraşului Zadar din Croaţia se află o „orgă marină” care face deliciul locuitorilor şi al turiştilor încă din 2005.

Această localitate a fost intens bombardată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial iar farmecul vechiului oraş s-a pierdut odată cu reconstrucţia făcută în grabă.

Citeşte şi
 Incredibil! O plantă pe care o crești acasă, în ghivece, vindecă miraculos 100 de boli

Faleza sordidă din beton din Zadar a fost locul pe care Bašić a dorit să-l readucă cumva la viaţă şi astfel i-a venit ideea unui imens instrument muzical cu care marea să se poată juca. 

Citește mai multe despre acest loc fabulos din Europa

×