x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Parcul Național Yosemite din San Francisco a fost redeschis vizitatorilor

Parcul Național Yosemite din San Francisco a fost redeschis vizitatorilor

12 Iun 2020   •   10:46
Parcul Național Yosemite din San Francisco a fost redeschis vizitatorilor

Celebrul Parc Naţional Yosemite, din vestul Statelor Unite, a fost redeschis pentru turiști. Acesta a fost închis timp de mai multe luni, în timpul pandemiei de coronavirus, transmite Xinhua.

''Începând cu 11 iunie, parcul va deschide într-o oarecare măsură toate atracţiile principale, iar vizitatorii vor putea intra în Yosemite în mai multe moduri'', au anunţat reprezentanţii parcului pe site-ul oficial. Se are în vedere creşterea graduală a accesului în parcul aflat în estul orașului San Francisco, conform cu recomandările Centrul ui pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor şi instituţiile sanitare statale şi locale.


Majoritatea zonelor parcului vor fi deschise. Vizitatorii vor avea acces pe alei, cu o lungime totală de 1.280 de kilometri, şi în mai multe zone, precum Yosemite Valley, Glacier Point, Mariposa Grove şi Tuolumne Meadows. 

Va fi implementat un sistem de rezervări zilnice pentru vizitatori, iar al început vor fi eliberate permise de trecere pentru 1.700 de vehicule pe zi.

Yosemite National Park a fost închis la 20 martie și este cea mai îndelungată perioadă în care parcul a fost închis în istoria sa.

Inclus în Patrimoniul Mondial în 1984, Yosemite este faimos pentru peisajele sale şi diversitatea biologică. Este viitat de circa  4 milioane de persoane anual. 

×
Subiecte în articol: parcul yosemite sua