x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Stațiunea de lux a litoralului rusesc, „vizavi” de Vama Veche

Stațiunea de lux a litoralului rusesc, „vizavi” de Vama Veche

de Diana Scarlat    |    05 Ian 2021   •   10:44
Stațiunea de lux a litoralului rusesc, „vizavi” de Vama Veche

Aproape la aceeași latitudine cu stațiunile de pe litoralul românesc al Mării Negre, dar pe partea cealaltă a întinderii de ape, „vizavi” de Vama Veche, se află una dintre cele mai interesante destinații turistice din lume: stațiunea Soci, din Rusia. Este o destinație cu „de toate”: mare, munte, tratamente balneare și de relaxare, istorie și lux contemporan, zonă olimpică de talie mondială, un parc de distracții care poate concura cu cele mai mari astfel de locuri, din lume, și o zonă de cazinouri, devenită  celebră prin organizarea European Poker Tour.

 

Soci (Sochi) este un oraș-stațiune turistică, așezat pe coasta Mării Negre, în sud-vestul Rusiei, în Regiunea Krasnodar, aproape de granița cu Georgia. Este renumit și ca stațiune balneară și de agrement, denumit „riviera rusească” sau „riviera caucaziană”. La Soci, clima este blândă, cu veri lungi și însorite, cu temperaturi ridicate din aprilie până în noiembrie. Capitala neoficială a Rivierei caucaziene este cea mai importantă stațiune balneară și de agrement din Rusia, așezată între țărmul Mării Negre și Munții Caucaz, cu plaje frumoase și pârtii de schi, în același timp. Orașul are mai multe porturi comerciale și de agrement, în care ancorează iahturi de lux și ambarcațiuni de toate dimensiunile. Parcul-Dendrariu, amenajat la începutul secolului trecut în jurul unei foste reședințe de vacanță a familiei imperiale, Delfinariul și Teatrul sunt atracțiile culturale ale orașului. Plajele atrag prin nisipul fin și curat, iar iubitorii de sporturi acvatice pot face scufundări, schi nautic sau plimbări cu barca. 

 

Jocurile Olimpice de Iarnă

 

Soci a fost gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă din anul 2014, prima Olimpiadă de Iarnă găzduită de Rusia și a doua oară când Rusia a găzduit Jocurile Olimpice. Clădirile în care s-au desfășurat jocurile olimpice – Bolshoy Ice Dome - sunt deschise turiștilor tot timpul anului. La Soci s-au organizat foarte multe evenimente sportive, în ultimii ani. În 2018, Rusia a fost gazda turneului FIFA Football World Cup, iar Soci a fost unul din orașele-gazdă, unde s-au jucat meciuri importante. Luna octombrie este dedicată competițiilor EPT Sochi Tournament, organizate și sponsorizate de PokerStars, cel mai mare website de poker din lume.

 

Vila somptuoasă în care își petrecea vacanțele de vară Stalin, cu vedere la mare, a fost transformată în hotel de lux. 



 

×