x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Top 10 cele mai frumoase lacuri naturale din România (GALERIE FOTO)

Top 10 cele mai frumoase lacuri naturale din România (GALERIE FOTO)

27 Feb 2019   •   15:49

Țara noastră este „pavată” cu unele dintre cele mai frumoase lacuri naturale din lume. Pierdute printre depresiunile montane sau încadrate în peisaje naturale de poveste, lacurile noastre îi lasă muți de uimire chiar și pe turiștii plimbați prin lumea largă.

Lacurile glaciare de pe cele mai înalte piscuri montane sau barajele naturale desăvârșite de natură emană o frumusețe incredibilă în orice anotimp, oferind liniştea și desfătarea de care cu toții avem nevoie.

Pentru că fiecare dintre aceste întinderi de apă este spectaculoasă și unică în felul său, este destul de greu ca acestea să fie clasificate și ierarhizate. Încercăm să vi le prezentăm pe cele mai frumoase 10 dintre ele, cu mențiunea că lista este departe de a fi închisă.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

1. Lacul Bâlea

Situat în inima masivului Făgăraş, la o altitudine de 2040 m, Lacul Bâlea este cel mai mare lac glaciar din țară și unul dintre cele mai frumoase din masivul făgărășean. Întinderea de apă de peste 45 000 de mp pe care altădată era o insulă ce se apropia de țărm printr-un mic istm a fost transformată de timp într-o peninsulă ce dezvăluie unul dintre cele mai frumoase peisaje din România.

Lacul Bâlea și o suprafață de circa 180 ha în jurul lacului au fost declarate, în 1932, rezervație științifică. Rezervația cuprinde mai multe plante rare, cum este floarea de colț și animale ocrotite: capra neagră, râsul, acvila de munte.

2. Lacul Ochiul Beiului

Află care sunt cele mai frumoase lacuri naturale din România

×