x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Tren de plăcere în Africa neagră (XX)

Tren de plăcere în Africa neagră (XX)

de Cornel Tabacaru    |    28 Sep 2008   •   00:00
Tren de plăcere în Africa neagră (XX)

DAR ES SALAAM  ●  KARIBU PREŞEDINTELUI BUSH!
Un scurt popas în Raiul Păcii. Nu ştiţi ce este Raiul Păcii? Este Dar Es Salaam-ul “tradus”! Popas “presărat” şi cu vizita preşedintelui George W. Bush.

DAR ES SALAAM  ●  KARIBU PREŞEDINTELUI BUSH!
Un scurt popas în Raiul Păcii. Nu ştiţi ce este Raiul Păcii? Este Dar Es Salaam-ul “tradus”! Popas “presărat” şi cu vizita preşedintelui George W. Bush.

19 februarie


Prin urmare, plecăm la aeroport, cu destinaţia Dar Es Salaam. Micuţul aeroport din Zanzibar este plin până la refuz din cauza întârzierii decolării avioanelor. Motivul? Preşedintele Bush este la Dar Es Saalam şi totul este dat peste cap. Tocmai de aceea “Itinerary especially prepared for Mr and Mrs Tăbăcaru – Africa by Rail Tour – February 2008” a fost un pic “modelat”. În sfârşit, după o oră de aşteptare decolăm. Bush se află deja în acest mic sat de pescari. Pentru că, la origine, Dar Es Salaam-ul asta a fost! În prezent este o metropolă în plină dezvoltare, cu aproximativ 1,5 milioane de locuitori şi cu atracţii de genul: Piaţa Kariakoo, Muzeul Naţional, Grădinile Botanice, Muzeul Satului… De data aceasta, Catincoaso şi Alinoaso, nu vom avea deloc timp de capriciile voastre. Mâine plecăm spre gara unde ne aşteaptă Trenul! Aşa că, mişcaţi-vă repede, fetelor (mda, chiar şi eu trebuie să mă mişc repede). Să lăsăm divagaţiile. Bush întreprinde un turneu african şi se pare că se bucură de o adulaţie fără margini pe aceste meleaguri. În fine, în 15 minute suntem în Dar Es Saalam. Aterizăm. Pe aeroport tronează Air Force One şi încă un avion identic, destinat însoţitorilor preşedintelui Bush. Ceva mai departe, la capătul pistei, două uriaşe avioane militare pentru transportul logisticii şi al trupelor de pază. Suntem preluaţi de un microbuz şi duşi pe o rută ocolitoare, undeva în afara oraşului, pe malul oceanului, într-un complex turistic cochet şi elegant. Oraşul văzut din microbuz: împânzit cu afişe uriaşe care prezintă imaginea lui George W. Bush aşezată peste cea a Muntelui Kilimanjaro, iar pe ele stau scrise lozinci precum: “Slăvim democraţia. Karibu (Bine aţi venit) preşedintelui Bush” sau “Vă mulţumim că ne ajutaţi să luptăm împotriva malariei şi a HIV”. Ajungem la complex. Să citim presa… Dar nu, mai întâi o baie în Ocean:

PRINTRE RÂNDURI. Presa scrie în termeni elogioşi despre turneul african al lui Bush

Uraaaaaa, sunt în Raiul Păcii! Hai să o împac şi pe Alinoasa (care vrea program turistic) cu o baie la piscină. E scurt popasul în Dar Es Salaam şi, din păcate, numai pentru aceste lucruri «fiţoase» avem timp. Şi acum să vedem ce zice presa despre Bush. Aflat în capitala Tanzaniei, Dar es Salaam, Bush a fost copleşit cu complimente de preşedintele Tanzaniei, Jakaya Kikwete, şi puternic aplaudat de membrii Executivului tanzanian. Vizita, se pare, nu a fost însă lipsită şi de surprize, aproape 2.000 de musulmani organizând demonstraţii de protest în ajunul sosirii acestuia. Autorităţile nu s-au lăsat mai prejos şi au scos mii de oameni în stradă, care l-au aplaudat pe preşedintele american pe tot traseul. A doua zi urmează să plecăm spre gară, dar nimeni nu ştie ora plecării. La cină ne reunim toţi cei care vom participa la Marea Aventură. După o seară mai mult decât plăcută ne retragem în camerele hotelului. La tv, pe toate programele, numai despre vizita lui Bush. Oare ce o să visez? American Pie, ceva?!?

×
Subiecte în articol: bush exotic