x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Vezi aici ce staţiuni din Bulgaria preferă românii

Vezi aici ce staţiuni din Bulgaria preferă românii

de Elena Stan    |    29 Ian 2013   •   16:02
Vezi aici ce staţiuni din Bulgaria preferă românii

Staţiunile Sunny Beach, Nisipurile de Aur şi Albena se situează pe primele trei locuri în topul preferinţelor românilor care aleg să-şi petreacă vacanţele pe litoralul bulgăresc, conform clasamentului realizat de touroperatorul Travel Planner. Clasamentul este completat cu staţiunile Duni, Elenite, Obzor, Nessebar, Constantin şi Elena, Sunny Day, Sozopol şi Pomorie. 

"Sunny Beach este o staţiune care oferă multe posibilităţi de agrement şi diversitate iar acest aspect o diferenţiază de Nisipurile de Aur- care reprezintă o staţiune mai împădurită dar ceva mai liniştită", a explicat Sebastian Constnatinescu, director general al Travel Planner.

Consultanţii agenţiei au luat în considerare răspunsurile a circa 4.000 de turişti români care au ales să-şi petreacă vacanţa de vară în Bulgaria, în ultimii patru ani. Aceştia au comparat şi notele acordate de către turişti celor mai importante componente ale fiecărei staţiuni: masă, agrement şi atmosferă. Ca atmosferă, liderul este tot Sunny Beach, cu 8,5 puncte, urmat de data aceasta de Albena (8,4 puncte), Nisipurile de Aur (8,3 puncte), Duni (8,9 puncte, dar acordate de mult mai puţini turişti), Nessebar (8,1 puncte), Elenite (8 puncte), Obzor (7,7 puncte), Constantin şi Elena (7,6 puncte) şi Sozopol (7,3 puncte).

La partea de agrement, liderul topului este Sunny Beach (8,3 puncte), urmat de Duni (8,2 puncte), Nisipurile de Aur, Albena şi Elenite (7,9 puncte), Nessebar (7,5 puncte), Constantin şi Elena (7,1 puncte), Obzor (6,9 puncte) şi Sozopol (6,6 puncte). Se observă un avantaj al sudului litoralului bulgăresc, pe lângă staţiunile Sunny Beach şi Nessebar, înregistrând creşteri în preferinţele turiştilor Duni şi Obzor. În nord, în topul preferinţelor rămân clasicele Nisipurile de Aur şi Albena. Cele mai bune plaje se află tot în nord - Albena şi Nisipurile de Aur, iar cea mai mare plajă de calitate o deţine staţiunea sudică Sunny Beach. 

×