x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calendar ortodox, 29 noiembrie 2023. Sf. Mucenic Paramon. Rugăciune vindecătoare

Calendar ortodox, 29 noiembrie 2023. Sf. Mucenic Paramon. Rugăciune vindecătoare

de Redacția Jurnalul    |    29 Noi 2023   •   11:00
Calendar ortodox, 29 noiembrie 2023. Sf. Mucenic Paramon. Rugăciune vindecătoare
Sursa foto: doxologia.ro

Creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Mucenic Paramon în ziua de 29 noiembrie.

Calendar ortodox, 29 noiembrie 2023 - Sfântul Mucenic Paramon. Rugăciunea puternică pe care este bine să o rostești azi

Acesta este considerat unul dintre marii sfinți vindecători și izbăvitori de necazuri. El a fost un mare tămăduitor și a realizat multe minuni după ce a nu a vrut să renunțe la credința în Mântuitorul Iisus Hristos, astfel că a îndurat chinuri cumplite din partea păgânilor, potrivit crestinortodox.ro.

Sfântul Paramon a trăit în secolul al III-lea, în timpul domniei împăratului Deciu. Sute de creștini au fost uciși pentru că au refuzat să aducă jertfe zeului Poseidon,.

În vremea pătimirii acestora, a trecut pe lângă ei Sfântul Paramon, care a strigat către dregătorul împăratului:

„O, cât de mulți drepți sunt înjunghiați fără vină, de necuratul împărat, pentru că nu se închină idolilor lui celor fără de suflet și muți”. După ce a auzit aceste cuvinte, dregătorul a poruncit ca Paramon să fie ucis. Dar înainte de a fi ucis, el a fost torturat, i s-a smuls limba, apoi i s-au înfipt trestii în toate mădularele, scrie spynews.ro.

Rugăciune vindecătoare către Sfântul Paramon

"Mucenicul Tău, Doamne, Paramon, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Îmbogăţindu-te învederat de la Dumnezeu cu harul tămăduirilor şi al minunilor, Înţelepte Mucenice Paramon, vindeci pe cei ce strigă: Binecuvântat eşti în Biserica Măririi Tale, Doamne. Sfinte Mucenice Paramon, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Îmbogăţindu-te învederat de la Dumnezeu cu harul tămăduirilor şi al minunilor, Înţelepte Mucenice Paramon, vindeci pe cei ce strigă: Binecuvântat eşti în Biserica Măririi Tale, Doamne. Sfinte Mucenice Paramon, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi. Amin!".

×