x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 10 idei de activități pentru un weekend în familie

10 idei de activități pentru un weekend în familie

19 Apr 2022   •   16:21
10 idei de activități pentru un weekend în familie
Sursa foto: Shutterstock

De-abia aștepți să vină weekendul, ca să te relaxezi și să petreci timp de calitate împreună cu familia. Îți venim în ajutor cu idei și sugestii pentru activități pe care să le organizați cu toții, copii, părinți și bunici. 

Ieșiți la iarbă verde și aer curat

După atâtea zile petrecute la birou și acasă, o idee bună este să ieșiți la un picnic și o plimbare în natură. Veți respiră aer curat și poate chiar vă bronzați puțin, dacă soarele este darnic. Nu trebuie să mergeți departe, vă puteți relaxa în parc, la pădure în apropierea orașului sau la amici care stau la curte.

Mergeți la un parc de distracții

O activitate relaxantă pentru toate vârstele este vizita la parcul de distracții. Verificați să fie vreme bună și programați o ieșire cu toată familia, ca să vă amuzați la mașinuțe, carusel, roller coaster, standuri cu dulciuri și jucării.

Organizați o seară de board games în familie

Vremea închisă nu trebuie să vă descurajeze. Aduceți distracția chiar la voi în sufragerie cu jocuri amuzante de familie de la Gameology. O colecție bună de board games transformă o seară de weekend într-un adevărat maraton al distracției.

Vizitați muzee din oraș

Timpul liber petrecut alături de familie trebuie să aibă și o latură educativă. Pentru a îmbina distracția cu învățarea unor lucruri noi și interesante, vizitați muzee din oraș. Alegeți locuri potrivite pentru copii și pregătiți-vă să le răspundeți la întrebări despre natură, istorie, geologie, folclor sau artă.

Vizionați un film pentru toată familia

Această activitate de weekend nu se va demoda niciodată. Un film văzut împreună cu cei dragi este întotdeauna un prilej de voie bună, mai ales când vine la pachet cu popcorn și sucuri. Optați pentru comedii de familie, filme de acțiune sau lungmetraje de animație.

Mergeți la grădina zoologică și la grădina botanică

Încurajați-i pe cei mici să cunoască lumea din jur și să se desprindă din fața ecranelor și monitoarelor. Oferiți-le experiența unor vizite la grădina zoologică și la grădina botanică, pentru a vedea în realitate speciile despre care au învățat la școală. 

Luați masa la un restaurant cu specific

Rezervați o masă la un restaurant cu specific și petreceți o seară agreabilă în familie, poate chiar un brunch de duminică sau un prânz la terasă, după plimbarea de dimineață. Copiii vor fi încântați să descopere preparate culinare noi și să învețe despre obiceiurile altor popoare.

Organizați o ieșire la mall

Combinați plăcutul cu utilul și faceți o listă de cumpărături pentru toată familia, apoi mergeți la mall să luați ce vă trebuie. Va fi o aventură haioasă, căci este distractiv să faceți shopping împreună, cu mic, cu mare, de la nepoți la bunici.

Ieșiți la plimbare cu bicicletele

Nu uitați de activitățile fizice, pentru că weekendul trebuie să cuprindă și relaxare prin sport, ca să nu deveniți sedentari. Închiriați biciclete și plimbați-vă prin parc, pe aleile din oraș sau prin cartierele preferate.

Mergeți la un escape room pentru toată familia

Alegeți și activități inedite, care să dea sarea și piperul zilelor de weekend. O astfel de distracție este vizita la un escape room. Această experiență haioasă și instructivă pune la încercare perspicacitatea, puterea de concentrare și spiritul de echipă.

 

Inspirați-vă din ideile propuse și creați momente speciale alături de cei dragi, pentru ca sfârșitul de săptămână să fie așteptat cu nerăbdare, ca o mică vacanță în familie.

 

 

×