x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 3 sfaturi utile pentru cei care își reamenajează casa

3 sfaturi utile pentru cei care își reamenajează casa

20 Oct 2022   •   11:43
3 sfaturi utile pentru cei care își reamenajează casa
Sursa foto: Shutterstock

Pentru că nicăieri nu ne putem simţi mai bine ca acasă, cel puţin nu pe termen lung, atunci când ne amenajăm casa, trebuie să ţinem cont de faptul că aceasta reflectă, de fapt, personalitatea noastră. Dacă ai în plan o renovare a casei, este important ca deciziile luate să fie cele corecte, pentru a evita eventuale regrete ulterioare ce pot implica bani, timp şi chiar praf. Pentru persoanele fără experienţă, o renovare completă a casei poate fi copleşitoare. Din acest motiv, este recomandat ca la astfel de proiecte ample să fie consultat un designer de interior.

Însă, dacă vrei doar să schimbi câteva detalii sau să reamenajezi parţial, cu puţină atenţie poţi crea spaţiul ideal pentru tine şi familia ta. În principiu, pentru a avea parte de o imagine armonioasă de ansamblu, este important ca, în toată casa, să existe culori complementare şi să se păstreze acelaşi stil.

Iată care sunt câteva dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ţii cont atunci când îți amenajezi locuința:

1.Nu neglija holul

Deşi este o zonă pe care, de multe ori, o sărim cu vederea atunci când ne dorim o reamenajare a casei, aceasta este, de fapt, zona cu care intrăm prima oară în contact. Este precum o carte de vizită, deoarece este locul care ne prezintă întreaga locuinţă şi, prin urmare, ne formează prima impresie. Astfel, înainte de a merge să cumpărăm cuiere hol, trebuie să decidem care este stilul pe care îl dorim, ţinând cont de cel din restul casei. Oricare ar fi acesta, pe hol trebuie să existe un corp de mobilier pentru haine şi pentru încălţăminte şi câteva accesorii care să creeze un mediu plăcut.

2.Foloseşte culorile preferate

Dacă ești o persoană care iubește culorile, acest lucru trebuie reflectat și în amenajarea casei tale. Persoanele îndrăznețe aleg, în ultimii ani, să creeze un perete colorat în una din camerele principale ale casei, ce devine punctul de atracție al încăperii. Fie este peretele vopsit, fie se adaugă un tapet îndrăzneț, cert este că oamenii nu se mai tem să folosească nuanțele preferate.

Cei care nu doresc să aibă o pată de culoare atât de mare, aleg să își achiziționeze mobilă colorată, în combinații de culori neutre cu cele mai intense, precum roșu, violet sau chiar negru. Iar persoanele care iubesc culorile pastelate și doresc o ambianță cât mai relaxantă, se folosesc de decorațiunile interioare în culori puternice, precum pernele de ornament de pe canapea sau vazele de mari dimensiuni.

3.Alege cu atenție corpurile de iluminat

Deși par detalii nesemnificative, corpurile de iluminat sunt accesorii importante în completarea imaginii de ansamblu a oricărei încăperi. Încă de pe hol, acestea sar în evidență și pot chiar decide stilul casei în care tocmai ai intrat. Fie alegi un model modern cu LED-uri sau preferi stilul clasic cu lustre boeme ori chiar stilul minimalist cu plafoniere și aplice, modelul și culoarea luminii din întreaga casă contribuie la crearea atmosferei dorite.

Oricare ar fi dimensiunea casei, aceasta trebuie să spună o poveste despre cei ce o locuiesc. Crearea unui mediu plăcut și relaxant, cu accente conform propriilor preferințe, este foarte importantă pentru o stare de bine pe care cu toții ne-o dorim în confortul propriei locuințe.

 

Sursa foto: Shutterstock

×