x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 4 accesorii indispensabile pentru o ieșire în aer liber

4 accesorii indispensabile pentru o ieșire în aer liber

12 Mai 2022   •   17:16
4 accesorii indispensabile pentru o ieșire în aer liber
Sursa foto: Unsplash.com

Mișcarea și ieșirile în aer liber au beneficii incontestabile pentru sănătate, nu este un secret pentru nimeni. Chiar și câteva minute petrecute zilnic în natură au capacitatea de a îmbunătăți tonusul fizic și psihic, de a ajuta la sintetizarea Vitaminei D în organism sau de a preveni apariția anumitor boli, cum sunt cele cardiovasculare, anxietatea sau depresia.

Cu toate acestea, înainte de a te pregăti de o plimbare în natură trebuie să-ți asiguri o serie de măsuri de protecție indispensabile. Iată care sunt accesoriile de care vei avea negreșit nevoie.

Rucsac de spate

Pentru a alcătui o ținută completă de sport și a practica cu succes activitățile outdoor preferate, pe lângă îmbrăcămintea și încălțămintea adecvată, potrivită unei ieșiri în natură, ai nevoie și de o serie de accesorii indispensabile. 

Astfel, este esențial să ai mereu cu tine un mic rucsac sau ghiozdan de spate, indiferent de cât timp plănuiești să petreci în natură. O astfel de geantă sport nu este destinată doar sportivilor de performanță, ci îți va fi utilă pentru a transporta cu tine toate lucrurile de care ai nevoie în astfel de deplasări.

Cele mai utile echipamente de acest fel pentru drumeții scurte sau plimbări sunt cele realizate din piele sau alte materiale impermeabile. Atunci când achiziționezi un rucsac de damă, trebuie să ai în vedere și posibilitatea de ajustare corectă a bretelelor și baretelor cu care este prevăzut, pentru a-ți asigura un plus de confort pe toată durata deplasării. 

O pălărie de soare

Indiferent unde te afli, pentru o plimbare în aer liber sau o ieșire mai lungă în mijlocul naturii asigură-te că ai la îndemână o șapcă sau o pălărie care să te protejeze de razele prea puternice ale soarelui. 

Îmbătrânirea prematură a tenului, cauzată de efectul nefast al radiațiilor ultraviolete, este principala cauză a apariției ridurilor, dar și a multor boli de piele. Acestea pot fi prevenite printr-o protecție corespunzătoare, chiar și în sezonul de iarnă, la temperaturi scăzute, deci ia cu tine mereu o șapcă sau o mică pălărioară în bagajul tău.

Ochelari de soare

Ochelarii de soare prevăzuți cu filtru UV sunt, la rândul lor, un accesoriu de nelipsit indiferent de sezon. Chiar și zăpada reflectă pe chip radiația ce provine de la soare, deci asigură-te că ai parte de un astfel de obiect esențial oricând te afli în aer liber.

Pentru ca aceștia să-ți ofere protecția optimă, verifică să fie conformi cu normativele în vigoare. Mai exact, marcajul CE trebuie să fie afișat vizibil pe ramă, nu prin intermediul unei folii adezive. Acest lucru care indică faptul că nu sunt contrafăcuți iar calitatea lentilei este cea mai bună. 

Mai mult, poți opta pentru filtrul solar potrivit, în funcție de condițiile de luminozitate exterioară și deci de condițiile meteo în care îi vei purta. 

Apă și batoane energizante

În aceeași măsură ca și accesoriile de mai sus, atunci când te pregătești de o ieșire în aer liber trebuie să ai negreșit cu tine o sticlă sau un termos mic pentru apă, și minim unul sau două batoane energizante. 

În fond, nu poți știi niciodată cât de mult se prelungește plimbarea ta în natură sau cât de solicitantă este din punct de vedere fizic, așa că trebuie să fii pregătit pentru orice fel de situații. 

Cel mai important este, deci, să te asiguri că ai mereu la îndemână acest minim de accesorii indispensabile, pentru a te bucura pe deplin de plimbarea ta și de toate beneficiile mișcării în aer liber!

 

×