x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 4 sfaturi pentru un picnic romantic

4 sfaturi pentru un picnic romantic

30 Mai 2022   •   14:14
4 sfaturi pentru un picnic romantic
Sursa foto: Unsplash.com

Poate că dragostea și pasiunea vin de la sine la primă întâlnire, dar în cazul multor cupluri acestea încep să dispară încet sau chiar sigur, din păcate, după primii ani de relație. Păi și atunci ce este de făcut? Te desparți la infinit și cauți mereu altă jumătate?

O alegere mai bună ar fi să găsești întotdeauna metode noi de a întreține pasiunea, de exemplu prin timp de calitate petrecut împreună. Un picnic romantic în doi poate fi o idee excelentă, mai ales dacă îl pregătești așa cum se cuvine. Iată ce-ți sugerăm noi!

Alege mâncarea potrivită

Primul lucru la care să te gândești este ceea ce veți mânca. Dacă nu vrei să te complici prea mult cu farfurii și tacâmuri, cel mai simplu va fi să pregătești câteva aperitive și gustări. Sandwich-urile sunt de asemenea o variantă simplă și de efect. Ai grijă doar să iei în calcul preferințele partenerului/partenerei.

Apoi urmează felul principal, cel care va fi servit la câteva ore după ce ați ajuns la picnic, asta dacă vreți să petreceți întreaga zi la iarbă verde. Meniul acesta poate fi ceva mai consistent, dar la fel, ușor de servit. Ai putea să pregătești o salată, șnițele sau friptură, cu o garnitură de piure, cartofi la cuptor sau orez cu legume.

Dacă vrei să-ți dai partenera sau partenerul pe spate, nu uita de un desert delicios. Desigur, ai putea lua ceva de la magazin, dar un desert de casă va arată ca te-ai străduit cu adevărat pentru această întâlnire!

Alege o băutură specială

În primul rând, nu uita de apa plată sau minerală. Apoi, ai de ales între sucuri sau băuturi ușor alcoolizate, dat fiind contextul. Berea și vinul sunt de obicei potrivite la grătare, iar dacă vă aniversați relația sau sărbătoriți alte evenimente, nu trebuie să lipsească sticla de șampanie. Dacă nu vrei să te cari cu prea multe după tine, alege un mini vin spumant!

Alege cu grijă locul unde sa va desfășura picnicul

Locul pe care-l alegi pentru picnic va influența în primul rând atmosfera. Așadar, alege un spațiu special, de preferat unul care să vă placă amândurora și unde să vă simțiți aproape la fel de bine ca acasă.

Poți merge la un concert restrâns, la un film în aer liber în parc sau poate chiar la malul mării. Dacă-ți dorești un spațiu intim, caută o poieniță mai retrasă sau chiar mergi pe malul unui lac.

Nu uita obiectele necesare

Iată ce nu trebuie să-ți lipsească din bagaj:

  • Coșul de picnic;
  • O pătură pe care să stați;
  • Tacâmuri (dacă serviți mai mult decât gustări/sandwichuri), pahare și farfurii de unică folosință, prosoape de hârtie;
  • O ladă frigorifică pentru băuturi;
  • Rachete de badminton, o minge de volei pentru ceva mișcare după masă;
  • Saci menajeri pentru resturi;
  • O umbrelă.

Nu uita să personalizezi ieșirea cu mici detalii care să creeze o atmosferă romantică. De pildă, ai putea să-ți surprinzi jumătatea cu un mic cadou care să-i aducă aminte de acest moment special!

×