x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 5 caracteristici necesare atunci când alegi un apartament

5 caracteristici necesare atunci când alegi un apartament

27 Iun 2024   •   11:14
5 caracteristici necesare atunci când alegi un apartament
Sursa foto: Shutterstock

Căutarea apartamentului perfect este o provocare pentru mulți, având în vedere numărul mare de opțiuni disponibile. Pentru a găsi mai ușor un apartament care să se potrivească nevoilor tale, iată 5 caracteristici pe care să le prioritizezi.

1.Spații de depozitare

Indiferent dacă ești în căutare de apartamente 2 camere Bucuresti sau duplex, spațiul este foarte important. Unele complexuri rezidențiale oferă separat spații de depozitare, în apropierea parcării, în timp ce altele nu. 

Drept alternativă, poți opta pentru dulapuri și rafturi minimaliste sau poți sorta o parte din lucruri înainte de mutare.

2.Balcon

Un balcon este un avantaj pentru orice apartament, mai ales că îți poți usca hainele în mod natural. Tot aici poți amenaja un loc pentru a bea cafeaua sau ceaiul dimineața sau pentru a lua cina alături de partener, în serile de vară. În funcție de dimensiunile balconului, poți amenaja un colț verde sau chiar un spațiu de lucru.

3.Acces la lumina naturală

Pentru mulți oameni, lumina naturală care pătrunde în apartament este o condiție nenegociabilă. Lumina naturală este și un factor de care unii uită atunci când achiziționează un apartament. Iată câteva sfaturi pentru a alege un apartament cu acces la lumină naturală:

  • Etajul la care se află - cu cât urci mai mult, cu atât ai șanse mai mari să te bucuri de lumină naturală;
  • Expunerea - atunci când vizitezi apartamentul, când te uiți la planul imobilului sau când vorbești cu agentul imobiliar, interesează-te de expunere. Apartamentele orientate spre sud primesc cea mai mare cantitate de lumină. Orientarea spre est aduce căldură și lumină în prima parte a zilei, iar orientarea spre vest îți oferă lumina soarelui de după-amiază. Cei care își doresc mai puțină lumină directă aleg apartamentele orientate spre nord-vest sau nord-est;
  • Clădirile din apropiere - ține cont și de clădirile din jur. Prezența lor poate obstrucționa lumina și căldura soarelui. Ține cont de cât de departe se află clădirile și cât de înalte sunt.

4.Nivelul de zgomot

Liniștea este și ea un factor important în alegerea apartamentului. Iată cum să alegi un apartament liniștit:

  • Explorează cartierul - identifică sursele potențiale de zgomot. Acestea sunt ușor de observat și includ cluburi, restaurante, școli, piețe publice (unde se organizează evenimente). Inclusiv poziția pe stradă poate influența nivelul de zgomot. De exemplu, dacă blocul se află pe o colină, s-ar putea să te confrunți cu zgomotele mașinilor care încetinesc sau accelerează. Dacă stai aproape de intersecție, traficul va fi o problemă;
  • Vizitează apartamentul la ore diferite - nu presupune din start că nivelul zgomotului din zonă este acela din timpul vizitei tale, de exemplu, în orele standard de muncă (9-17). Poți planifica vizite și în afara acestui interval pentru a avea o imagine completă asupra nivelului de zgomot. Iar dacă nu poți vizita apartamentul seara, tot te poți plimba pe străduțele din zonă;
  • Așezarea în bloc - caută imobile care se află cât mai sus. Cu cât sunt mai departe de trafic și alte zgomote stradale, cu atât vei avea mai multă liniște. Când vizitezi apartamentul nu uita să deschizi ferestrele pentru a vedea cât de mult zgomot există. De asemenea, vezi unde se află dormitorul pentru a-ți face o idee cu privire la nivelul de zgomot care ajunge în camera în care vei dormi.

5.Dispunerea eficientă a spațiului

Dispunerea camerelor în apartament ar trebui să permită accesul ușor în locuință, indiferent dacă vrei să mergi în living sau la bucătărie. Iată de ce este importantă dispunerea eficientă a spațiului în apartament:

  • Funcționalitate - apartamentul trebuie să se adapteze ușor nevoilor tale. Dormitorul este suficient de mare? Bucătăria este destul de încăpătoare pentru a o amenaja cum îți dorești pentru gătit și petrecut timpul cu prietenii?
  • Confort pe termen lung - gândește-te la acest spațiu peste 5-10 ani. Poate fi adaptat pentru a lucra de acasă sau pentru nevoile copiilor?
  • Folosirea inteligentă a spațiului - o bună proiectare va face și un spațiu mic să pară aerisit. Holurile sunt înghesuite sau nu? Camerele sunt bine proporționate pentru piesele de mobilier dorite de tine?

Ținând cont de recomandările de mai sus, poți transforma căutarea apartamentului dorit dintr-o sarcină stresantă într-o misiune strategică. Dacă știi care sunt acele elemente care nu trebuie să lipsească de la apartamentul visurilor tale, îți va fi mult mai ușor să găsești viitoarea casă.

Sursa foto: Shutterstock

×