x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 6 electrocasnice mici în care merită să investești

6 electrocasnice mici în care merită să investești

05 Mai 2022   •   21:51
6 electrocasnice mici în care merită să investești
Sursa foto: Pexels

Existența noastră fără electrocasnice pare imposibilă, chiar dacă apariția lor este foarte recentă, dacă ne raportăm la scara istoriei. Mașina de spălat haine ne-a eliberat de o activitate care ne consuma mult timp și resurse fizice. Frigiderul și congelatorul ne ajută să păstrăm hrana pentru perioade lungi. Aspiratorul este astăzi un aliat indispensabil în rutina îngrijirii locuinței. Lista electrocasnicelor care ne fac viața mai ușoară poate continua mult, dar notabile sunt și inovațiile care le cresc performanța și confortul în utilizare. Astfel, în prezent avem la dispoziție electrocasnice de dimensiuni mici, dar deosebit de eficiente. Te invităm să descoperi în continuare 6 dintre ele în care merită să investești.

1.Aspirator fără sac

 

Aspiratorul fără sac este o prezență obișnuită în multe locuințe. Avantajul său este că te scapă de efortul golirii sacului după fiecare aspirare, dar și de complicata schimbare a sacilor de unică folosință de care ai nevoie după ce sacul original se rupe. Cu aspiratorul fără sac nu te mai umpli de praf, pentru că recipientul se golește la coșul de gunoi fără să împrăștie particule. În ultimii ani au apărut modele tot mai compacte, puternice și economice. Unele nu necesită conectarea la priză, pentru că au acumulatori. În plus, greutatea redusă le face ușor de utilizat. Aspiratoarele fără sac au perii speciale pentru protejarea pachetului și alte duze pentru diferite tipuri de spații.

 

2.Fier de călcat vertical

 

Fierul de călcat vertical este ușor și prietenos cu hainele. Aparatul eliberează un jet de aburi care dilată fibrele hainelor, care, sub greutatea umidității, se îndreaptă. Fierul de călcat vertical a fost proiectat pentru a acționa blând asupra hainelor, de aceea aburii au o temperatură anume pentru fiecare tip de fibră. Îl poți folosi pentru o gamă largă de obiecte textile, de la cămăși și pantaloni la perdele și draperii. Pentru că are o greutate redusă și este blând, poți călca hainele direct pe umeraș și perdelele după ce le-ai pus la fereastră. Unele mașini de călcat verticale au și perii speciale, cu rol de îndepărtare a firelor de păr, scamelor și a alergenilor pătrunși în profunzimea fibrei.

 

3.Robot de bucătărie

 

Robotul de bucătărie este un ajutor de bucătar în care ai toată încrederea. Dotați cu numeroase funcții, roboții de bucătărie ușurează mult gătitul. Cu o apăsare de buton mărunțești, toci, frămânți și amesteci pentru a obține frișcă, spumă de albușuri și alte

compoziții. Există și roboți de bucătărie de dimensiuni reduse, care sunt utili în cazul în care nu ai destul spațiu la dispoziție.

 

4.Uscător de păr

 

Uscătorul de păr este cu siguranță un obiect important pentru orice posesor sau posesoare de păr lung, dar poate fi folosit și în alte scopuri. De exemplu, poți usca suprafețe absorbante peste care ai vărsat lichide. Canapeaua, covorul, fața de masă sunt câteva exemple. Eviți astfel deteriorarea acestora și instalarea mucegaiului sau a unor spori alergeni.

 

5.Espresor

 

Orice băutor de cafea are propriul ritual de savurare a delicioasei băuturi. Totuși, o cafea bună are nevoie de o preparare corespunzătoare. Espresoarele te ajută să obții diverse tipuri de cafea, rapid și fără să pierzi timp. Nu trebuie să supraveghezi aparatul așa cum faci cu ibricul, pentru că se nu există riscul de fierbere excesivă și dat în foc.

 

6.Sandwich-maker

 

Fie că vrei să-ți prepari micul dejun sau pachetul pentru serviciu, un sandwich-maker este o alegere ideală. Într-un timp foarte scurt îți poți prepara un sandviș delicios, în care ingredientele calde se combină cu gustul pâinii rumenite. În plus, pâinea este presată bine și nu există riscul de a se desface, ca în cazul sandvișului realizat manual.

 

Electrocasnicele mici pot face o mare diferență în materie de confort și funcționalitate. De aceea, investiția în ele merită din plin.

×