x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 6 motive pentru care să alegi stilul scandinav de amenajare a casei tale

6 motive pentru care să alegi stilul scandinav de amenajare a casei tale

23 Noi 2022   •   15:06
6 motive pentru care să alegi stilul scandinav de amenajare a casei tale

Tot auzim în ultimii ani de stilul scandinav de amenajare a locuințelor, începând să devină popular și în rândul românilor. Dar oare de ce se întâmplă aceasta? Care sunt beneficiile unui astfel de stil, dar caracteristicile?

Hai să aflăm împreună dacă și ție ți-ar plăcea stilul nordic de amenajare al căminului tău.

Ți-ar plăcea să alegi stilul scandinav de amenajare a locuinței tale? Află din următoarele rânduri dacă te caracterizează și ia propria decizie.

Stilul nordicilor de amenajare a locuinței capătă popularitate datorită simplității, funcționalității, inspirației din natură și al nuanțelor foarte plăcute. Este un stil cu personalitate și elemente unice care surprind prin caracteristici.

 

            Iată câteva motive pentru care un astfel de stil devine din ce în ce mai ales pentru amenajarea locuințelor:

  1. Minimalism completat de funcționalitate. Ce înseamnă asta?

        Cu siguranță ai văzut locuințe amenajate în stil nordic prin filme. Gândește-te ce ți-a plăcut cel mai mult. Poate senzația de ordine pe care spațiile aerisite ți-au lăsat-o? Culorile în nuanțe asemănătoare, dar foarte plăcute și care completau perfect decorul? 

        Da, piesele de mobilier în stil minimalist și numărul redus de obiecte decorative, dar care se integrează minunat în acel spațiu sunt principalele caracteristici ale stilului nordic, care îți aduc un plus de valoare și care te relaxează.

  1. Materiale naturale din care sunt confecționate piesele de mobilier, podelele, covoarele care de cele mai multe ori sunt din in, precum și alte elemente decorative inspirate din natură reprezintă o altă caracteristică a acestui stil.

        Probabil că ai observat și cât de confortabile par a fi canapelele și fotoliile. Chiar sunt. Culorile simple, dar cu tentă minimalistă și elegantă în același timp ale huselor sunt atrăgătoare pentru ochi. Vezi huse pentru fotolii pe PatulMeu.ro care pot inspira și atrage prin simplitate și calitate. Indiferent că alegi stilul nordic, clasic sau rustic, pe site poți găsi produse în acord cu preferințele tale. Alege ce îți place și care poate să creeze senzația aceea de căldură și intimitate de care avem nevoie cu toții când petrecem timp acasă. Doar este oaza noastră de liniște.

  1. Cromatica este elementul central al acestui stil.

         Nuanțele calde, pastelate creează senzația de spațiu. Albul este cel mai folosit, dar nu lipsesc nici petele de culoare care sunt adăugate într-un mod inteligent.

  1. Sursele de iluminat sunt și ele la fel de importante într-o locuință.

             Caracteristic stilului scandinav este pătrunderea luminii naturale în casă, iar pentru crearea unei senzații de căldură și confort ce completează perfect lumina naturală, aleg veioze sau lampadare ce emană o lumină plăcută și relaxantă, tocmai bună pentru orele pe care le petreci acasă. Oglinzile sunt folosite și ele pentru reflectarea și difuzarea luminii în încăpere.

  1. Mobilierul este minimalist și funcțional.

          Fiecare piesă este aleasă inteligent, astfel încât fiecare să poată servi ca spațiu pentru depozitare sau așezarea obiectelor necesare, la care trebuie să ai acces rapid și ușor. Predomină lemnul în fabricarea mobilierului scandinav, colorat în nuanțe de alb sau nuanțe calde, pastelate. Nordicii aleg obiecte utile și multifuncționale. Nu sunt orientați pe umplerea spațiului cu piese pe care nu le folosesc.

  1. Plantele dau viață unui living scandinav, completează perfect decorul locuinței și purifică aerul.

         O nouă tendință populară și printre români este tabloul din mușchi sau licheni stabilizați. O idee perfectă pentru natura pe care o poți mirosi chiar din interiorul căminului tău și care are multiple beneficii pentru sănătatea ta.

 

    Stilul nordic de amenajare a casei este simplu, dar foarte plăcut, util și funcțional. Este un stil care emană căldură și personalitate și care creează o senzație de confort, relaxare. Acea relaxare de care avem nevoie cu toții în special în vremurile pe care le trăim, ale omului modern.

           Ce spui despre ideea amenajării propriei locuințe în stil scandinav? Poate fi o alegere pentru tine? Consideri că te caracterizează?

×