x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 7 plante potrivite pentru baie. Previn umezeala,condensul și mucegaiul

7 plante potrivite pentru baie. Previn umezeala,condensul și mucegaiul

de Anastasia Paul    |    11 Dec 2023   •   19:15
7 plante potrivite pentru baie. Previn umezeala,condensul și mucegaiul
Sursa foto: Hepta

Umezeala din baie ne dă adesea bătăi de cap întrucât favorizează apariția mucegaiului, însă există plante de interior care pot rezolva problema rapid și eficient.

Iată 7 plante potrivite pentru baia ta:

1. Planta păianjen
Denumită după asemănarea frunzelor lungi și curbate, planta păianjen este una dintre  ele mai cunoscute pentru interior.

„Pe lângă faptul că este capabilă să absoarbă umiditatea, planta păianjen ajută la îmbunătățirea calității aerului și este incredibil de tolerantă la niveluri ridicate de umiditate”, spune Steve Chilton, expert în grădinărit la LeisureBench.

2. Feriga Boston
Adesea văzute în multe fotografii elegante de baie de pe Instagram, ferigile Boston sunt plante tropicale stufoase care abrosb excesul de umiditate din baia ta și arată grozav.

„Această plantă tropicală frumoasă și elegantă nu este doar atrăgătoare din punct de vedere vizual, dar este și excelentă la reducerea umidității, iar plasarea ei într-o baie poate reduce semnificativ nivelul de umiditate”, spune Petar.

3. Aloe Vera
Este uo plantă de apartament foarte rezistentă. Este grozavă la absorbția umidității din aer și se dezvoltă în medii umede.

„Aceste plante într-adevăr fac o treabă bună în absorbția excesului de umiditate și chiar au proprietăți medicinale”, explică Steve.

4. Crinul Pacii
„Crinul Păcii este cunoscut pentru florile sale albe frumoase, dar este, de asemenea, puternic în îmbunătățirea calității aerului și reducerea nivelului de umiditate abrosbind-o prin frunzele sale. Plasarea acestuia într-o baie poate contribui în mare măsură la crearea unui spațiu mai sănătos și mai plăcut”, ne sfătuiește Petar.

5. Iedera engleză
Iedera engleză are și calități de purificare a aerului.

„Iedera engleză este un excelent antipoluant și ajută la purificarea aerului. De asemenea, ajută la îndepărtarea sporilor de mucegai și prosperă în condiții umede”, spune Steve.

6. Bambus
Dacă vrei o plantă mai mare în baie, bambusul este candidatul ideal.

„Bambusul ajută, în general, la controlul nivelului de umiditate și crește rapid într-un mediu umed", recomandă Steve.

7. Tillandsia
Cunoscută și sub denumirea de plantă de aer, Tillandsia prosperă în băi mai mult decât oriunde altundeva în casă.

„Este o curiozitate botanică pentru că de fapt nu necesită sol pentru a crește. Absoarbe umezeala din aer prin frunzele sale și este o alegere excelentă chiar și pentru oamenii care nu sunt pricepuți la plante”, explică Petar, potrivit idealhome.com.

 

 

×
Subiecte în articol: baie plante umezeala condens mucegai