Un buchet de flori proaspete constituie un prilej de bucurie pentru cel ce îl primeşte, însă, de multe ori se întâmplă ca acestea să reziste în vază mai puţin decât ne-am aştepta.
Odată despărţite de sistemul de rădăcini, plantele trebuie aşezate cât mai curând cu putinţă într-un vas cu apă, altfel se ofilesc înainte de vreme iar „trucurile” următoare nu vor mai avea niciun efect asupra lor.
1. Puneţi o aspirină pisată în apa din glastră pentru a menţine mai multă vreme prospeţimea florilor. Alţi înlocuitori eficienţi pentru conservanţii chimici clasici sunt: zahărul, sarea, bicarbonatul de sodiu şi chiar o monedă din cupru. O modalitate recomandată este să puneţi 2 linguri de oţet de mere şi 2 linguri de zahăr în apa din vas.
Vezi și - Marea Carte de Bucate
Te-ar putea interesa și Rețeta zilei de joi. Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă)
2. Aşezaţi-le în apă, iar o data la 2 zile nu uitaţi să mai taiaţi oblic, sub jet de apă, 2 centimetri din coadă pentru a facilita circulaţia apei, nu înainte de a îndeparta toate frunzele care ar urma să stea sub apă.
3. Imediat după ce aţi tăiat sau primit florile, lăsaţi-le în frigider..................................
Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR