x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Accesorii mici, efecte mari

Accesorii mici, efecte mari

de Georgiana Teodorescu    |    09 Mar 2006   •   00:00
Accesorii mici, efecte mari
IDEI PENTRU CASA TA
Iata cum calitatile practice ale traditionalelor piese de mobilier au fost preluate de un sistem modern de accesorii flexibile, menite sa se potriveasca in orice spatii de orice dimensiuni

Mult timp am ramas fascinati de interioarele corpurilor de mobilier prezentate in cataloagele italiene - bucatarii, camari si dressing-uri puternic accesorizate, cu piese din aluminiu, inox sau nichel. Cu timpul, ele au intrat si pe piata noastra si ne-au usurat viata de zi cu zi. Mai greu a fost de cei care aveau spatii mici si pentru care un dulap era tot un dulap (ocupa acelasi spatiu), indiferent de ce continea el. Acum sunt solutii si pentru ei.

FLEXIBIL

Exista pe piata un sistem interesant de amenajare practica a peretilor, conceput pentru a putea fi folosit in mai toate spatiile din casa: in bucatarie sau dresing, in hol sau birou, in dormitor sau living. Designerii care au conceput acest sistem au gasit solutia perfecta pentru a rezolva problema spatiului de depozitat altfel decat prin mobila. Astfel ca, rafturile si politele altadata fixe, sunt acum inlocuite de unele flexibile, care pot fi ajustate (pe verticala sau orizontala) in functie de nevoi.

Compus din elemente prefabricate de metal, lemn sau sticla, acest sistem permite exploatarea eficienta a suprafetelor peretilor, fara a incarca excesiv incaperea sau a manca din spatiul util necesar confortului. Nu ocupa mult loc, nu presupune vreo tehnica complicata de montare si nu este scump. Un profil continuu de aluminiu inserat intre doua placi de PAL fixate in perete (sau prin frezare intr-o singura placa) este elementul in care se monteaza accesoriile.

Acestea se gasesc intr-o gama larga si sunt grupate pe functiuni. Diverse tipuri de polite sau etajere, cuiere, suporturi pentru reviste, carti sau CD-uri, pentru umerase, pantaloni, palarii sau pentru ustensile de bucatarie, toate extrem de practice si cochete.

CUM SE MONTEAZA

Placile de PAL sunt fixate in perete cu profile de aluminiu si suruburi si sunt marginite de "profile de acoperire" prinse cu clipsuri speciale. Dimensiunile lor se stabilesc in functie de spatiul disponibil. Montarea acestui sistem nu necesita o anumita specializare sau asistenta, ea putand fi executata de oricine monteaza mobila.

SFATUL DESIGNERULUI
Mereu cand vine vorba de amenajat casa, mobilierul este in centrul atentiei tuturor. Dar functionalitatea lui este data in mare masura de accesoriile din interior. Fiecare cu scopul lui precis. Dar ce ati zice daca aceste accesorii nu ar mai avea nevoie de invelis?
×