x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Afla ce e nou

Afla ce e nou

11 Mai 2006   •   00:00

INCEPE PRIMA EDITIE A CONSTRUCT EXPO AMBIENT


Pana in 2006, Romexpo a gazduit 12 editii ale expozitiei internationale de arhitectura, tehnologii, echipamente, instalatii, scule, dispozitive si materiale de constructii. Incepand din acest an, pentru a asigura o mai buna punere in valoare a celor doua mari componente ale expozitiei - cea antreprenoriala si cea ambientala - , Romexpo a divizat expozitia pe aceste doua componente, generand astfel doua evenimente: Construct Expo Antreprenor si Construct Expo Ambient. Construct Expo Antreprenor s-a desfasurat deja in perioada 22-25 martie, iar Construct Expo Ambient va incepe miercuri 17 mai si va dura pana sambata 21 mai.

Construct Expo Ambient v-a reuni in jur de 650 de firme din domeniul finisajelor, tamplariei si decoratiunilor interioare, firme din urmatoarele tari: Romania, Spania, Italia, Germania, Grecia, Bulgaria, Republica Ceha, Polonia, Turcia. In perioada expozitiei, va avea loc in pavilionul 2 cea de-a doua editie a Salonului Expo Invest Imobiliar, salon specializat pe investitii imobiliare. Data de 18 mai este rezervata specialistilor din domeniul arhitecturii, sub genericul "Ziua Arhitectului".

FABRICA DE POLISTIREN LANGA ORASUL ROMAN


Austrotherm se extinde In RomAnia
Grupul Austrotherm, lider de piata in Europa Centrala si de Est in domeniul polistirenului/izolatiei termice, isi continua dezvoltarea in Romania. Saptamana trecuta, vineri 5 mai, compania a deschis in localitatea Horia langa Roman, cea de-a doua fabrica de polistiren/EPS materiale izolante. In 1998 Schmid Industrieholding isi deschidea prima fabrica de polistiren in Romania, numarandu-se astfel printre primii producatori de materiale termo-izolante prezenti pe piata romaneasca.

Izolatia termica de calitate reprezinta un lucru nou in Romania, avand in vedere faptul ca 80% dintre cladiri nu au nici un fel de izolatie. "Majorarea preturilor la energie in Romania a condus, in ultimul timp, la cresterea interesului fata de izolatia termica. Datorita cererilor din ce in ce mai numeroase, capacitatea fabricii din Bucuresti a devenit insuficienta. Astfel, pentru regiunea Moldovei si zona centrala a tarii, cantitatile necesare vor putea fi asigurate de noua fabrica de la Horia.", a declarat Friedrich Schmid, proprietarul concernului, in cadrul conferintei de presa de la deschiderea fabricii.

CONCEPTUL PRIMULUI ORAS ALIMENTAT CU HIDROGEN


Proiectul vizionar al unui oras care sa "functioneze" alimentat cu hidrogen a fost lansat de un grup de companii si institutii daneze, urmand ca punerea in aplicare a lui sa inceapa undeva in anul 2007, in Danemarca. Generic numit H2PIA, proiectul vine ca o provocare la adresa acelora mai sceptici care vad alimentarea cu hidrogen ca pe o tehnologie utopica pentru viitorul apropiat. Principiul de functionare este urmatorul. Energia provenita de la soare sau de la puterea vantului este folosita pentru a separa apa obisnuita in hidrogen si oxigen. Oxigenul va fi imprastiat in atmosfera, iar hidrogenul este folosit in celulele de combustibil care pot produce energie spre exemplu sub forma de electricitate sau caldura. In aceste celule, energia este produsa printr-un proces electrochimic silentios, fara poluare. Una dintre diferentele cheie dintre combustia hidrogenului si cea a resurselor fosile este aceea ca produsul rezidual al combustiei hidrogenului este apa pura, pe cand din reactia resurselor fosile rezulta si dioxidul de carbon pe langa apa si energie.

UN NOU CONCEPT DE MOBILA


Home cinema-ul nu inseamna numai imagini si zgomote care tare ne mai plac, daca este sa ne luam dupa ce spun vanzarile pentru aceste sisteme. Tot acel echipament trebuie sa-si gaseasca locul undeva, si pe podea nu-i sta deloc bine. Oricat de mult ne-ar placea ceea ce face sistemul nostru audio-video high-tech, trebuie sa recunoastem ca nimic nu poate sa strice mai tare aspectul unei incaperi decat formele reci metalice si cablurile aferente. Pentru a transforma aceasta "dezordine tehnologica" intr-un spatiu relaxant, firmele de mobilier a trebuit sa se adapteze si sa dezvolte un nou concept de mobilier pe care l-am numit: mobilier pentru sistemul home cinema.

SOMN USOR!


Pentru imbunatatirea calitatii vietii, un somn linistitor a devenit aproape o conditie esentiala. Saltelele au fost gasite ca fiind cea mai buna modalitate de a rezolva problema. Astfel ca a inceput sa se dezvolte o adevarata cultura a saltelelor, inventandu-se tot felul modele pe care producatorii le numesc "solutii pentru dormit" care sa raspunda celor mai diverse nevoi. Stiati de pilda ca exista saltele care sa va satisfaca somnul de frumusete, sau saltele pentru cititul sau lucratul in pat, saltele cu memoria formei, foarte moi si confortabile care se muleaza pe formele naturale ale corpului. Solutii interesante pentru dormit gasiti pe site-urile: www.simmons.com sau www.ennerev.it

WWW.SOCIETATEDURABILA.RO


Holcim Romania in parteneriat cu Garda de Mediu si Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, au lansat portalul www.societatedurabila.ro, primul din Romania care pune la dispozitia publicului larg informatii, idei si proiecte valoroase din domeniul dezvoltarii durabile. www.societatedurabila.ro este un spatiu virtual interactiv, creat pentru oricine vrea sa se implice in mod real in pastrarea unui mediu inconjurator sanatos, in mentinerea echilibrului ecologic, precum si in dezvoltarea unor actiuni sociale responsabile.

SI GALATIUL ARE KAUFLAND!


Va propunem o enumerare: Bucuresti, Ramnicu-Valcea, Ploiesti, Alba Iulia, Timisoara, Baia Mare, Targu Mures, Galati. Aceasta este o descriere a traseului pe care l-a strabatut Kaufland-ul in Romania pana la 4 mai cand s-a oprit (nu pentru mult timp) la Galati!
Printr-o investitie de aproximativ 8 milioane de euro, Kaufland a deschis aici cel de-al optulea punct al sau. Pentru locuitorii orasului acesta este al patrulea supermarket pe care il au la dispozitie, intins pe o suprafata de 5.076 de metri patrati si cu o parcare pentru clienti de 243 de locuri.

×
Subiecte în articol: romania construct expo expo