x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Afla ce e nou

Afla ce e nou

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    20 Apr 2006   •   00:00
Afla ce e nou

O NOUA GAMA DE MASINI DE SPALAT

La numai cateva luni de la lansarea europeana, Indesit a dezvaluit si consumatorilor din Romania noua gama de masini de spalat Aqualtis de la Ariston, o gama care are multe functii exclusive. Astfel, noul model este primul de marime standard (60 x 60) ce ofera performanta unui model de capacitate mare.

Aqualtis este prima masina de spalat care are un program inovator special pentru haine si pilote umplute cu fulgi sau puf, care nu va mai trebui sa fie duse la curatatoria chimica. Masina de spalat a carei forma a fost conturata de designerul Makio Hasuike este gandita sa se potriveasca in orice interior, datorita gamei sale de dimensiuni: modele cu o capacitate de incarcare de 7,5 kg si 6 kg sau modelul cu adancime redusa, de 40 de cm. O solutie inovatoare si extrem de confortabila este sertarul integrat in partea de jos a produsului. Ce o face diferita ca si design si ii confera un grad sporit de accesibilitate este distanta fata de podea, cu 5 cm mai mare decat la masinile de spalat traditionale si cu 25 mai mare in cazul modelului prevazut cu sertar.

POATE SA ASPIRE 3 MINGI DE BOWLING

O tehnologie noua in domeniul aspiratoarelor cu putere mare de aspirare vine de la LG Electronics. Este vorba despre noul aspirator DynaClean, un model care isi pastreaza constanta puterea de aspirare in timpul functionarii si care cu ocazia lansarii a dovedit ca poate sa aspire chiar si 3 mingi de bowling de marimea 7. Noul aspirator inteligent, depisteaza singur zonele cu praf si emite avertizari vocale in acealasi timp. Mai mult decat atat, datorita senzorului sau de praf, stie unde sa insiste, iar la umplerea recipientului pentru praf ne va anunta tot el.

Acest model de aspirator are certificarea Fundatiei Britanice de Alergologie (BAF) care atesta faptul ca filtreaza alergeni precum acarienii si firele de par ale animalelor. Garnitura de etansare a produsului impiedica eliminarea particulelor de praf din aspirator. Modelul este deja disponibil pe piata din Romania in magazinele Domo si Flanco, la un pret de 1.499,9 RON.

PRIMUL CUPTOR CU ASCENSOR

Spatele dumneavoastra in mod sigur va agrea acest nou concept de cuptor lansat de Siemens si prezentat in cadrul expozitiei FTK - Tehnologii pentru bucatarii, de la Milano. Designul revolutionar al cuptorului s-a adaptat ideii de a ridica cuptorul la nivelul ochilor, impiedicand astfel desele genuflexiuni pe care avem a le face ori de cate ori trebuie sa ne verificam preparatele.

Bazat pe acest principiu, liftul automat ridica si coboara bucatele in interiorul si in afara compartimentului destinat coacerii. Legile fizicii ne-au invatat despre caldura ca urca. Iata de ce caldura produsa in interiorul cuptorului in mod natural ramane acolo atunci cand mancarea este scoasa. Astfel, nu mai avem de infruntat valul de caldura pe care cuptorul traditional il elimina la deschiderea usii. Pierderea de caldura este limitata la 15 grade, atunci cand fundul cuptorului se deschide.

TIGLA REZISTENTA CU ASPECT DEOSEBIT

In domeniul acoperisurilor usoare, Worldroof este o solutie inovatoare, durabila si stabila, un concept nou si simplu. Tiglele Worldroof sunt produse ecologice fabricate din polipropilena, material fonoabsorbant si termoizolant. Finisajul este asigurat de piatra naturala granulata.

Granulele mici de piatra asigura rezistenta la radiatiile ultraviolete, in plus fiind responsabile de aspectul deosebit si de gama de culori in care ni se prezinta produsul finit.

In ceea ce priveste pretabilitatea acestui produs, nici o grija! Se potriveste oricarui tip de acoperis de la case rezidentiale, cabane, garaje, chiar si grajduri pentru cai, pana la pavilioane si cladiri industriale.

SHOPPING CENTER IN ZONA DE SUD

In zona de sud a Bucurestiului pe Strada Nasaud, la cateva minute distanta de Piata Unirii, intre zona Viilor (Trafic Greu) si Calea Ferentari, este in constructie noua galeria comerciala Nasaud Shopping Center.

Imobilul structurat doar pe un nivel (parter) este construit in proportie de 75%, lucrarile desfasurandu-se deja la nivelul finisajelor si al compartimentarilor.

Galeria comerciala respecta standardele internationale asigurand un numar de 118 locuri de parcare, care faciliteaza un aflux semnificativ de cumparatori.

"Ca structura, Nasaud Shopping Center are magazine pe ambele laterale, cat si pe latura din spate, iar in zona de circulatie centrala a galeriei va fi amplasata parcarea" ne spune Costel Alecu, directorul departamentului Spatii Industriale & Comerciale, Regatta.

DE INSPIRATIE ROMANEASCA

Una dintre cele mai avangardiste generatii de artisti din istoria umanitatii, cea care s-a manifestat imediat dupa primul razboi mondial foarte revoltata de absurditatea acestui conflict, a dat nastere curentului dadaism. Acesta poate fi caracterizat ca fiind: o miscare culturala si artistica neconformista si anarhica indreptata impotriva rutinei in viata, gandire si arta, fundat aparuta in Zürich la 6 februarie 1916. Ceea ce este foarte important de amintit este faptul ca intemeietorul acestui curent este poetul roman Tristan Tzara. La Salonul de mobila de la Milano a fost mai mult decat o incantare sa descoperim ca initiativa unui roman de-al nostru a inspirat colectii de mobilier care se bucura de apreciere. Este si cazul liniei de mobilier prezentata de firma italiana Ferlea, dintre produsele careia am prezentat doua. Mai multe gasiti pe site-ul www.ferlea.com.
×