x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Afla ce e nou

Afla ce e nou

13 Apr 2006   •   00:00

SCUMPIREA GAZELOR


Posesorii de centrale termice vor plAti facturi mai mici la gaze
Scumpirea gazelor din 1 aprilie 2006 nu va afecta posesorii de centrale termice, sustine Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Centrale Termice. Directorul APICT, Dana Sofia, spune ca impactul scumpirilor asupra cetatenilor care nu au centrale termice va fi mai grav decat asupra posesorilor de centrala, deoarece cresterea masiva a cheltuielilor va fi determinata in principal de ineficienta sistemelor centralizate, in timp ce eficienta arderii, mult mai mare la centralele termice (in medie randament 90%) va reduce efectul scumpirilor pana la unul nesemnificativ. Actuala crestere de 3,6% va insemna pentru posesorii de centrale doar 0,6 RON in plus la factura de gaze pe perioada iernii, in cazul unui apartament de 4 camere si 4 persoane, spune Dana Sofia.

SPATII NOI PENTRU PRODUCTIE


Compania americana ProLogis va investi circa 80 de milioane de dolari pentru constructia unui parc logistic, ProLogis Park Bucharest A1, in vestul Capitalei, in zona autostrazii Bucuresti-Pitesti. Parcul va cuprinde sase cladiri cu o suprafata totala de aproape 158.000 de metri patrati si se preconizeaza a fi terminat la sfarsitul anului 2007. Cladirile din parc nu vor fi vandute dupa finalizare, ci inchiriate altor companii de pe piata romaneasca sau straina pentru desfasurarea activitatilor de productie. Potrivit dezvoltatorilor, nivelul chiriei lunare pentru spatiile din noul complex destinat productiei diverselor firme va fi sub cinci euro pe metru patrat.

ProLogis analizeaza posibilitatea unor noi investitii, pe acelasi segment de piata, in orase precum Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi, Brasov sau Constanta, unde a primit cereri din partea unor companii care doresc sa inchirieze spatii.

PARATRASNET CU DISPOZITIV DE AMORSARE


Paratrasnetul cu dispozitiv de amorsare Prevectron-2 este o evolutie a paratrasnetului cu tija simpla, si este echipat cu un dispozitiv de amorsare electric, care realizeaza anticiparea liderului ascendent al trasnetului. Este o instalatie autonoma care se caracterizeaza prin importanta sa, raza de protectie si prin simplitatea instalarii. Sistemul de protectie cu PREVECTRON-2 inlocuieste un sistem complicat cu un sistem simplu si asigura o protectie eficienta la un pret redus. Datorita volumului redus de conductoare ce se monteaza pe acoperis si pe pereti, nu este afectat acoperisul si nu sunt afectate fatadele, deasemenea se reduce substantial volumul lucrarilor la inaltime. Aceste tipuri de paratrasnete sunt foarte eficiente pentru cladiri mari de birouri, spatii industriale si blocuri. Paratrasnetele au fost prezentate la Construct Expo Antreprenor si sunt comercializate la noi de firma Proenerg din Oradea.

CELE MAI BUNE LUCRARI DE ARHITECTURA DIN BUCURESTI


Festivitatea de Deschidere a Anualei de Arhitectura a Municipiului Bucuresti, editia 2006 va avea loc joi, 27 Aprilie, incepand cu ora 18:00, in spatiul expozitional aflat la parterul Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu. Aflat la cea de-a patra editie, evenimentul organizat de Ordinul Arhitectilor din Romania filiala Bucuresti si Igloo Media se va desfasura in perioada 27 Aprilie-6 Mai si va gazdui cele mai bune lucrari ale anului 2005-2006 din domenii precum: arhitectura, restaurari, amenajari interioare, urbanism si publicistica.

In cadrul spatiului expozitional vor avea loc doua dezbateri:
- "Bulevardul Buzesti - Hasdeu - Uranus. Axa urbana intre Piata Victoriei si Catedrala Patriarhala"; moderatori: arhitect Dan Marin si un reprezentant al Catedrei de Urbanism a UAUIM; marti, 2 mai, ora 15:00
- "Centrul Istoric intre intentii si realitati"; moderatori: arhitect Bogdan Bogoescu si arhitect Celia Ghyka; joi, 4 mai, ora 15:00
La seminarii vor participa membrii ai administratiei publice, arhitecti si oameni de cultura.

×