x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Afla ce e nou

Afla ce e nou

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    16 Feb 2006   •   00:00
Afla ce e nou

16 februarie 2006

PRIMUL PROIECT DE ARTA CONCEPTUALA LA "ORIZONT"


Pana la 21 februarie, aveti ocazia sa vedeti ceva inedit: un atelier de arta temporar si manifestarea artistului in cadrul acestui spatiu (galeria Orizont, Bucuresti). Criticul de arta Simona Nastac este initiator al proiectului cu sprijinul Policolor, Deko Professional si Tipo-Aktis.

Cum arata spatiile de productie si de receptie a artei astazi? Cum se dezvolta astazi relatia artist - lucrare - public, intr-un context in care produsul artistic ia forme din ce in ce mai hibride si imateriale? Poate privitorul sa depaseasca limitele acestor teritorii, pentru a avea experienta completa a procesului artistic si a rezultatului sau? Toate acestea sunt aspectele investigate in cadrul proiectul Temporary Studio, un proiect ce ofera spatiu de actiune si expresie artistului, iar publicului oportunitatea de a vedea cum se naste si se face arta. Se infiripa si se intretine in acest fel o relatie mai apropiata intre artist si public, lasand loc dialogului intre cei doi protagonisti ai momentului. Pe scurt este vorba de schimbarea culorii, pe parcusul unei perioade limitate, in intreaga galerie, conform viziunii artistului. Oamenii vor putea astfel sa vada si sa simta ceea ce transmite un artist prin intermediul culorilor si al gandurilor.

Primul invitat


Ioana Nemes, considerata de critica drept unul dintre cei mai promitatori tineri artisti de arta contemporana romaneasca, este prima invitata sa foloseasca spatiul galeriei ca pe propriul atelier. Din data de 8 februarie, artista lucreaza in noul atelier la proiectul sau aflat in defasurare de aproape trei ani Monthly Evaluations, prezentat la galeria Ellen de Bruijne Projects/Dolores (Amsterdam, 2004), Display Gallery (Praga, 2005), Fotogalerie Wien (Viena, 2005) si in revista de arta contemporana IDEA # 20 (Cluj, 2005).

CREATIA ARHITECTULUI ANDY RAMSGARD


Vitaliul poate patrunde in casa noastra intr-o maniera la care nu ne-am fi asteptat nicicum. Piesele concepute de designerul Andy Ramsgard combina vitraliul cu otelul inoxidabil, intr-o maniera ce-i confera alura de opera de arta. Fiecare bloc de vitraliu care alcatuieste scheletul pieselor poate fi ales de catre client, astfel ca lasa posibilitatea de coordonare a culorii piesei de mobilier cu propriul decor. Alte piese create de arhitectul Andy Ramsgard se gasesc in cadrul liniei de mobilier Xander Blue. Gasiti in aceasta colectie piese unicat de mobilier din sticla, pentru uz rezidential sau office. Fiecare dintre piesele colectiei combina stralucirea mitica a vremurilor vechi, surprinsa de vitraliu, cu stralucirea inoxului si constructiile de inspiratie high tech ale noului secol. Conceptul acestui mobilier s-a nascut din experimentele arhitectului cu bucati mari din sticla si cadre din otel inoxidabil si este confectionat manual in serie mica.

AMBIENT CONSTRUCT CLUJ


Miercuri, 15 februarie, s-a deschis la Cluj cea de-a 15 editie a Targului international specializat de constructii Ambient Construct.

Pana la 19 februarie, pe o suprafata totala de desfasurare de aproximativ 6.000 mp, in cadrul Complexului Expozitional Expo Transilvania, isi expun produsele 175 de companii din: Romania, Elvetia, Italia, Ungaria, Slovacia, Polonia. Indicii vizand suprafata ocupata arata ca actuala editie este cea mai reprezentativa dintre cele organizate pana in prezent.

Tematica targului a devenit deja traditie, pastrand acelasi format ca si in ceilalti ani, accentul punandu-se pe specializare, respectiv pe atragerea celor mai bune si reprezentative firme din industria de profil. Astfel, sunt expuse aici produse care acopera tot ceea ce inseamna univers al constructiilor, produse grupate pe urmatoarele categorii:
  • Structuri si protectia constructiilor civile si industriale, drumuri si poduri;
  • Finisaje interioare si exterioare, protectii, placaje;
  • Tamplarie si vitraje;
  • Masini si utilaje, echipamente, scule si dispozitive pentru constructii;
  • Servicii specifice, incluzand aici servicii de: consultanta si proiectare, geodezie, topografie, cadastru, SOFT de specialitate, literatura de specialitate.

    CASA NOUA LA LUGOJ


    Reteaua DOMO isi continua expansiunea si deschide la Lugoj, pe Bdul 20 decembrie 1989, cel mai mare magazin de electronice si electrocasnice din oras. Noul magazin DOMO, localizat in plin centrul orasului, isi intampina clientii cu o gama larga de produse, preturi accesibile si atmosfera placuta.

    Designul noii locatii, culorile folosite, elementele de decorare isi propun sa ofere beneficiile unui spatiu functional si, in acelasi timp, atragator. DOMO vrea sa fie un loc plin de viata, capabil sa atraga cat mai multe segmente de consumatori, de varste si cu dorinte diferite.

    Ofertele DOMO, unele dintre ele unice pe piata romaneasca, isi propun sa faca mai usor accesul consumatorului roman la tot ceea ce are nevoie pentru acasa.

    TIGLA DONAU


    Firma Bramac lanseaza pe piata romaneasca un nou produs: tigla din mortar de ciment Donau. Unul dintre cele mai importante avantaje ale noului produs este forma speciala, ondulata, a tiglei Donau, un detaliu semnificativ. Produsul are suprafata neteda, dimensiunile de 332x420 mm, o greutate de 4,4 kg si este disponibil in doua culori: rosu caramiziu si brun roscat deschis. Necesarul per metru patrat este de circa zece bucati. Produsul este potrivit atat pentru constructii noi, cat si pentru renovari si este oferit la un pret care nu lasa loc de compromisuri: 25,5 RON/mp+ TVA. Va fi disponibil la toti distribuitorii autorizati Bramac incepand cu luna martie 2006.

    CAMEX INSTAL 2006, LA IASI


    Incepand de astazi, 16 februarie, pana la 19 februarie, se desfasoara, la Sala Sporturilor din Iasi si in pavilionul expozitional mobil, a X-a editie a Expozitiei Nationale de Instalatii Camex Instal. Organizatorul ABplus reuneste aici, timp de patru zile, peste 100 de companii nationale si locale din cele trei domenii specifice expozitiei: instalatii termice, electrice si sanitare. Camex Instal are ca tematica: echipamente si tehnologii pentru incalzire, echipamente si tehnologii pentru aer conditionat, sisteme de masura si control, izolatii termice, instalatii electrice, tehnica sanitara.

    Evenimentul de la Iasi reuneste printre participanti si cei mai importanti jucatori de pe piata instalatiilor din Moldova si reprezinta punctul de plecare al politicilor comerciale regionale din domeniu pentru anul 2006. Expozitia de instalatii continua sezonul CAMEX la Iasi, care a debutat la 2 februarie cu expozitia de constructii CAMEX. La aceasta din urma au participat peste 300 de companii expozante si a inregistrat un numar-record de 25.000 de vizitatori.
  • ×
    Subiecte în articol: februarie artă