x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Afla ce e nou

Afla ce e nou

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    02 Feb 2006   •   00:00
Afla ce e nou

2 februarie 2006

BAVARIA OFFICE CENTER, IN ZONA DE SUD A CAPITALEI


"In conditiile aglomerarii foarte mari a zonelor centrale si de nord, atat dezvoltatorii, cat si clientii spatiilor de birouri se reorienteaza catre alte zone, cu terenuri generoase si cu un trafic rutier mai putin aglomerat, iar zona de sud, inca neexploatata, beneficiaza de aceste calitati", ne spune Mihaela Dicu, senior broker in cadrul Departamentului de spatii de birouri din Eurisko. Mijloacele de transport in comun prezente: autobuze, metrou asigura accesul facil la destinatiile din zona. De curand, un investitor de origine germana a demarat lucrarile de constructii la proiectul Bavaria Office Center in zona de sud a Capitalei, pe Bulevardul Metalurgiei, cladirea urmand sa fie data in folosinta in luna iunie 2006.

Proiectul Bavaria Office Center, o investitie de patru milioane de euro, va marca practic, inceputul dezvoltarii unei noi zone: cea de sud.

Ideal pentru companii de IT


"Cladirea de birouri pe care o dezvoltam va avea aceleasi facilitati ca un imobil de clasa A. Oferta se va adresa companiilor care cauta spatii de calitate intr-o zona accesibila din punctul de vedere al traficului rutier, dar si in ceea ce priveste traficul cu mijloacele de transport in comun, fiind ideala pentru companii de IT sau un back office al unei banci, in timp ce parterul cladirii poate fi amenajat ca un spatiu comercial - va exista si o cafetarie pentru chiriasii cladirii", explica Peter Rothbart, reprezentantul companiei care dezvolta acest proiect.

Imobilul beneficiaza de o suprafata utila de 5.600 mp, distribuiti pe sapte niveluri si ofera o suprafata medie pe nivel de 815 mp, precum si terase de peste 30 mp.

Bavaria Office Center dispune de 170 de locuri de parcare, cu un loc la 35 mp construiti, printre alte facilitati numarandu-se si: servicii internet si de stocare a datelor, precum si servicii de mentenanta a spatiilor, finisajele incluzand tavan suspendat cu lumini incastrate si sistem independent de incalzire.

CEL MAI MARE MAGAZIN DOMO S-A DESCHIS LA CRAIOVA


Reteaua DOMO isi continua expansiunea si deschide la Craiova, in Centrul Comercial Mercur, cel mai mare magazin de electronice, electrocasnice, IT si telecom din oras si, totodata, cel mai mare magazin Domo de pana acum. Pe o suprafata comerciala de 1.800 mp, designul noii locatii, culorile folosite si elementele de decorare ofera beneficiile unui spatiu functional si, in acelasi timp, atragator.

In noul magazin DOMO din Craiova, clientii vor avea la dispozitie si cele mai recente produse de acces la internet de mare viteza oferite de RomTelecom: ClickNet Express 512, ClickNet Express 1024 si ADSL Express 2048. De asemenea, clientii interesati pot testa, inainte de a cumpara, in spatiul special amenajat in magazin, conexiunea la internet bazata pe tehnologie ADSL. "Parteneriatul dintre cele doua companii va aduce utilizatorii romani mai aproape de o noua experinta a internetului, pe care numai accesul de banda larga o poate furniza. In ultimele sase saptamani peste 15.000 de clienti au ales sa foloseasca produsele ADSL de la RomTelecom si ne bucuram ca si vizitatorii craioveni ai magazinului DOMO vor putea de acum descoperi avantajele acestor produse", a declarat Pieter Bakker, director executiv comercial RomTelecom.

EXPOZITIA DE MOBILA TIMISOARA 2006


Intre 9 si 12 februarie, va avea loc la Timisoara cea de-a 9-a editie a Targului International specializat pe mobilier, decoratiuni interioare, componente si accesorii destinate industriei de mobila. La Centrul Expozitional din Timisoara, firmele expozante au ocazia de a-si face cunoscute produsele si de a stabili contacte cu ceilalti jucatori de pe piata mobilei in vederea derularii unor colaborari fructuoase in sensul indeplinirii exigentelor mai mari de la an la an ale clientilor. Editiile precedente vin ca o confirmare a dorintei explicite a romanilor de a avea mobilier de buna calitate, adaptat nevoilor specifice impuse de structura personala dar si de incintele caruia ii este dedicat. Foarte mare importanta o acorda publicul larg si facilitatilor de plata oferite de comercianti. Ca un raspuns la toate aceste deziderate, Expo Mobila Timisoara vine cu oferta sa de produse si servicii structurate pe urmatoarele patru categorii: mobilier si articole pentru amenajarea locuintei, feronerii si accesorii pentru industria de mobila, usi si ferestre, decoratiuni si unelte, literatura de specialitate.

Expozitia este deschisa zilnic intre orele 10:00-18:00, in perioada 9-12 februarie, iar intrarea este libera.

BIENALA DE ARHITECTURA DE LA VENETIA


Parcare din Suedia. Proiect premiat in anul 2004
In septembrie-octombrie 2006 se va desfasura cea de-a zecea Bienala de Arhitectura de la Venetia dedicata Meta-oraselor. Peste jumatate din populatia globului traieste in orase. Cu un secol in urma, procentul abia daca se apropia de 10%. Aceasta evolutie surprinzatoare a determinat tema de studiu a celei de-a zecea Bienale de la Venetia. Astfel, pentru prima data in istoria ei (1975-2005), Bienala se va concentra asupra designului oraselor, asupra infrastructurii urbane si dinamicii sociale, incercand sa ofere in felul acesta o perspectiva internationala unica a relatiei dintre arhitectura si societate. Se urmaresc, in cadrul tematicii generale schimbarile fizice si sociale in morfologia orasului de astazi, care au condus la aglomerari umane care depasesc limitele traditionale ale definitiei orasului.

Prin concurs, a fost ales saptamana trecuta, la data de 24 ianuarie 2006, proiectul de amenajare a pavilionului Romaniei la Bienala de la Venetia.

Lucrarile de concurs, grupate sub format A3, au incercat sa ilustreze tema anuntata din timp, precizand totodata modalitatea de concretizare in spatiul pavilionului (si in vecinatatea acestuia). Juriul a ales, cu unanimitatea voturilor celor prezenti, propunerea intitulata Dreamville elaborata de Constantin Goagea, Cosmina Goagea, Stefan Ghenciulescu, Justin Baroncea, Carmen Popescu si Ana Bleahu. In luarea acestei decizii, juriul a apreciat inovativitatea, claritatea conceptului si calitatea vizuala a propunerii. Juriul a luat, de asemenea, in considerare potentialul evolutiv al propunerii, in cadrul procesului de realizare a proiectului expozitional.

CUPTOR INCASTRABIL CU AUTOCURATARE


Whirlpool a lansat cuptorul incastrabil Progressive AKZ 669, un cuptor electric care incorporeaza functia de auto-curatare pirolitica. Activarea ei duce la incalzirea rapida a cuptorului pana la temperatura de 500ÞC, temperatura la care sunt eliminate toate resturile alimentare si depunerile de grasime. In afara de functia de autocuratare, cuptorul Progressive AKZ 669 ofera un set de 9 programe de gatire, care acopera intreg spectrul retetelor utilizate in bucataria europeana, toate acestea in conditiile unui consum energetic de clasa A. Setul de programe a fost dezvoltat cu ajutorul unor bucatari profesionisti, caracteristicile acestui produs putand fi valorificate la maximum, gratie unei carti de bucate pe care cumparatorii o primesc la achizitionarea cuptorului. Turbo grill-ul degaja o caldura intensa propagata prin ventilare, asigurand o temperatura omogena, optima in prepararea portiilor de carne de mari dimensiuni. Termoventilarea este gandita astfel incat sa comprime aerul din cuptor din patru directii, astfel ca utilizatorul poate gati rapid si uniform mai multe feluri de mancare, fara ca aroma acestora sa se intrepatrunda.
×