x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Afla ce e nou

Afla ce e nou

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    26 Ian 2006   •   00:00
Afla ce e nou

AMBIENT INSTAL 2006

Cea de-a 15-a editie a targului international specializat in instalatii se desfasoara la Expo Transilvania Cluj, in perioada 1-5 februarie. Deja consacrata in peisajul expozitional romanesc, actuala editie beneficiaza de participarea a peste 100 de firme expozante de pe intreg teritoriul Romaniei si din strainatate care au expus cele mai noi si performante produse si tehnologii din domeniu. Oferta generoasa de produse acopera o gama structurata dupa urmatoarea tematica: proiectare-consultanta in instalatii, instalatii sanitare, instalatii de apa-canal, instalatii pentru gaz, piscine si saune, contoare, instalatii de incalzire, instalatii de climatizare, echipamente folosite in domeniul instalatiilor, literatura de specialitate, asociatii profesionale.

Expozantii proveniti din Romania, Ungaria, Austria, Cipru si Italia ridica prestigiul acestei manifestari, incadrand-o, fara echivoc, in randul manifestarilor de interes international.

Targul va putea fi vizitat in perioada 1-4 februarie, intre orele 10:00-18:00, in ultima zi (5 februarie) orarul de vizitare fiind 10:00-16:00.

LIDERUL MONDIAL AL APARATELOR DE AER CONDITIONAT

LG Electronics, lider mondial si pionier in convergenta tehnologiei aparatelor electrocasnice, si-a anuntat pozitia de lider mondial in vanzarile aparatelor de aer conditionat pentru inca un an, avand cea mai mare cota de piata. Anul 2006 este cel de-al saselea consecutiv in care LG detine primul loc in producerea de aparate de aer conditionat, cu o crestere anuala de 20% pentru perioada mentionata.

Potrivit institutului de cercetari Fuji-Keiyai din Japonia (Fuji Economy Research Institute), LG a vandut aproximativ 10.500.000 de aparate de aer conditionat dintr-un total de 60.420.000 de aparate produse, obtinand cea mai mare cota de piata. Un punct forte al companiei il reprezinta dezvoltarea de produse specifice, in functie de tara si cultura. Astfel, pentru Orientul Mijlociu, LG a introdus aparatele de aer conditionat "Tropical", eficiente pentru clima din regiune. In Europa, LG a infiintat o serie de magazine "Art Clima", de tip galerie, unice datorita aparatelor performante de aer conditionat Art Cool, si care vin in intampinarea nevoilor si exigentelor consumatorilor. Incercand sa se adapteze si artei decoratiunilor interioare, LG a inclus reproduceri dupa operele celor mai renumiti artisti, printre care Van Gogh si Sisley, pe panoul central al aparatelor "ARTCOOL". O caracteristica unica, intalnita numai la aparatele LG, o reprezinta posibilitatea de inlocuire a panourilor frontale. In acest fel, consumatorii isi pot schimba gratuit designul aparatelor.

CONCURSUL EUROPEAN PENTRU SPATIUL PUBLIC URBAN 2006

Centrul de Cultura Contemporana din Barcelona (CCCB) anunta lansarea celei de-a patra editii a concursului Premiul European pentru Spatiul Public Urban (European Prize for Urban Public Space), eveniment bianual care-si propune sa recunoasca procesul de recuperare a dimensiunii publice a spatiilor urbane europene si sa le reintareasca insa capacitatea de coeziune sociala.

Concursul este organizat in colaborare cu Fundatia de Arhitectura din Londra, Centrul de Arhitectura din Viena, Institutul Francez de Arhitectura din Paris, Institutul Olandez de Arhitectura din Rotterdam si Muzeul de Arhitectura Finlandeza din Helsinki.

Cea de-a patra editie a competitiei ce promoveaza spatiul public ca factor catalizator al vietii urbane are ca punct de interes proiectele de creare si remodelare a spatiului public din Europa, desfasurate in perioada 2004-2005.

Competenta juriului international, alcatuit din personalitati bine cunoscute ale acestui domeniu profesional, este de a acorda pe baza unor criterii punctual stabilite, un premiu de recunoastere a valorii arhitecturale si sociale a unei lucrari. Premiul este unul onorific si consta in amplasarea unei placi care anunta ca lucrarea respectiva a fost premiata in cadrul acestei manifestari. (OTILIA VINTILA)

EVENIMENT LA MINUZZO

Organizarea intalnirii oamenilor de afaceri italieni in showroom-ul firmei producatoare de mobilier de arta Minuzzo pe data de 18 ianuarie a avut drept scop demonstrarea faptului ca si in Romania se pot face lucruri de calitate, ca si aici se nasc confortul, stilul si eleganta. Organizata de Camera de Comert si Industrie a Italiei, intalnirea i-a avut ca invitati de seama pe viceambasadorul Italiei in Romania si pe presedintele Camerei de Comert italiene.

EXPOZITIA DE CONSTRUCTII CAMEX - IASI

Compania ABplus a dezvoltat cel mai complex instrument destinat expozitiilor de constructii: CAMEX. La cei zece ani scursi, CAMEX a devenit lider de piata, fiind singura retea de expozitii cu 100% acoperire nationala. 2006 este un an aniversar pentru CAMEX si, in acelasi timp, aducator de schimbare de strategie de dezvoltare, urmarindu-se doua noi directii: internationalizarea si specializarea. La zece ani de CAMEX, organizatorul ABplus urmeaza aceleasi principii care i-au adus renumele: anticipare, profesionalism si parteneriat si deschide calendarul expozitional 2006 cu a X-a editie CAMEX la Iasi. In cadrul expozitiei, vizitatorii vor avea oportunitatea sa se puna la curent cu cele mai noi aparitii in domeniul izolatiilor, utilajelor si sculelor, tamplariei, vopselelor, confectiilor si materialelor de constructii, materialelor pentru finisaje, protectiilor anticorozive si speciale, placajelor, pardoselilor sau echipamentelor si accesoriilor pentru exterior. Camex Iasi este un bun prilej de a descoperi oportunitati de afaceri pentru firmele prezente si un loc in care cumparatorii au posibilitatea de a achizitiona la preturi bune materiale necesare amenajarilor interioare si exterioare. Organizat in parteneriat cu Romstal (Bucuresti), Policolor (Bucuresti), Libab (Bucuresti) si Kuadra Industrie (Bucuresti), evenimentul se va desfasura in perioada 2-5 februarie la Sala Polivalenta, Palatul Culturii si pavilioanele expozitionale mobile.

Mai multe detalii pe www.camex.ro sau telverde 0800.800.235.
×
Subiecte în articol: instalaţii camex