x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Afla ce e nou

Afla ce e nou

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    12 Ian 2006   •   00:00
Afla ce e nou

Targul international de mobila IMM COLOGNE

Luni, 16 ianuarie, in Köln (Germania), isi deschide portile IMM COLOGNE, unul dintre cele mai insemnate targuri europene specializate pe mobilier, accesorii si produse pentru amenajari interioare. La Centrul Expozitional Cologne-Deutz din Köln, pe o suprafata de expunere de 285.000 mp, pana la 12 ianuarie 2006, vor fi prezentate, in afara de produse, idei originale ale designerilor, vor fi lansate tendinte si se vor pune bazele unor viitoare colaborari. Toti cei care au ceva de spus pe sectorul de mobilier sau de decoratiuni interioare vin la IMM COLOGNE, traditionalul targ generand impulsuri-cheie pentru un an de succes. Editia din acest an se va desfasura pentru prima data in niste hale nou-noute, concepute pentru a completa imaginea de "unul dintre cele mai atractive targuri de gen din Europa".

Diversitate

Pe o suprafata de expunere orientata si adaptata pentru fiecare categorie de produse sau servicii sunt prezentate urmatoarele categorii de produse: mobilier pentru living si dormitoare (un intreg spatiu este dedicat sistemelor pentru dormit: paturi normale, cu saltea pe apa, accesorii si textile); mobilier clasic din lemn masiv, mobilier reprodus dupa teme din anumite perioade; mobilier de avangarda si de design deosebit; mobilier tapitat; mobilier pentru birou, pentru spatii comerciale sau hoteliere; mobilier, accesorii si aparatura pentru bucatarii si bai; accesorii, textile, produse pentru amenajari interioare, sisteme de iluminat.

Intrarea se face pe baza de invitatie sau bilet (bilet de o zi, de doua zile, bilet pentru toata perioada, bilet pentru studenti).

Inlocuirea sobelor cu centrale termice

Guvernul a marcat finele anului 2005 cu noi modificari ale programului de acordare a ajutoarelor banesti pentru cetatenii cu venituri mici care utilizeaza gazele naturale pentru incalzirea locuintei. Noile prevederi, cuprinse intr-o ordonanta aparuta in data de 23 decembrie 2005, permit beneficiarilor programului sa apeleze la oricare din firmele autorizate de catre Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat (ISCIR) pentru realizarea proiectului instalatiei de incalzire si achizitionarea centralei termice.

Inainte de aparitia acestei ordonante, numai firmele autorizate atat de ISCIR cat si de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) puteau realiza instalatii sau comercializa centrale in cadrul programului guvernamental, explica Dana Sofia, directorul executiv al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Centrale Termice (APICT).

Noua ordonanta, ce elimina necesitatea dublei autorizari, creste automat numarul de firme ce pot sa participe la program, si deci optiunile cetatenilor, care pot sa-si gaseasca astfel furnizorul cu oferta cea mai convenabila ca pret, cat mai aproape de localitatea in care domiciliaza, explica reprezentantii Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Centrale Termice (APICT). Potrivit normelor metodologice, cetatenii cu venituri reduse pot solicita ajutorul guvernamental depunand la Directia Locala de munca un dosar care, pe langa formularul tip si documentele ce atesta eligibilitatea pentru program, trebuie sa includa un aviz de solutie tehnica de la furnizorul de gaze naturale si proiectul instalatiei de incalzire, realizat de o firma autorizata corespunzator.

Cetatenii, condamnati la neplata facturilor?

"O crestere cu 150% a facturii pentru consumul de apa calda si caldura", dupa cum a declarat dl viceprimar al PMB Razvan Murgeanu (ca urmare a solicitarii Termoelectrica de a majora cu 56% pretul de livrare a agentului termic), consideram ca ar creste exponential numarul restantierilor la intretinere si ca ar putea duce chiar si la disparitia sistemului centralizat de incalzire (prin debransari masive!). Consumul mediu este de 0,8 GCAL/camera pentru incalzire si de 0,2 GCAL/persoana pentru apa calda menajera. La un pret de 143 RON fara TVA - 170,17 cu TVA am ajunge sa platim doar pentru apa calda si caldura: 1 cam. / 1 persoana: 170 RON; 1 cam. / 2 persoane: 204 RON; 2 cam. / 2 persoane: 340 RON; 2 cam. / 3 persoane: 374 RON; 3 cam. / 3 persoane: 510 RON; 3 cam. / 4 persoane: 544 RON; 4 cam. / 5 persoane: 714 RON.

Oare municipalitatea care are de platit o serie de credite va putea suplini diferentele de costuri? In ultimii ani a fost blamat RADET-ul pentru factura la intretinere uitandu-se ca este doar un intermediar! Iata ca si Electrocentrale Bucuresti (ELCEN, detinuta de Termoelectrica) are "merite" de necontestat cu privire la "bunastarea" cetatenilor!

Solicitam de urgenta: Programe coerente de asistenta sociala a cetatenilor in incapacitate de plata! Ce face municipalitatea? Nu Radet-ul trebuie sa faca anchete sociale sau, mai mult, protectia sociala! Programe clare de reglarea situatiei anormale de la Bucuresti: trecerea tuturor capacitatilor de productie/transport/distributie sub conducerea PMB! Programe de eficienta energetica aplicate atat producatorilor dar si consumatorilor! Macar in al 12-lea ceas sa se demareze reabilitarea termica a blocurilor de locuit!

Reduceri si lichidari de stoc la Mobexpert

Mobexpert a debutat in 2006 printr-o campanie de lichidari de stoc si de promotii la nivel national. Continuand traditia inceputa in 2001, Mobexpert ofera clientilor sai ocazia de a intra in posesia produselor mult visate la preturi adaptate bugetelor restranse din luna ianuarie.

Rar intalnita in industria de profil, aceasta initiativa de a oferi in paralel lichidari de stoc si promotii se doreste a fi o indeplinire a crezului companiei ca cele mai frumoase idei nu sunt neaparat cele mai scumpe.

Astfel, au loc lichidari de stoc la bucatarii, dormitoare, biblioteci si alte produse provenite din colectii diverse, reducerile mergand pana la 40%.

Beneficiul principal adus de lichidari este eliberarea spatiului, ceea ce face posibila sosirea noilor colectii in luna martie.

In paralel cu lichidarile au loc si promotiile la urmatoarele categorii de produse: canapele, dormitoare, biblioteci, bucatarii si mic mobilier. Prin reducerea de 10%, un numar important de produse selectate din colectia anului 2005 devine mai accesibil clientilor, in toate cele 23 de magazine Mobexpert.
×
Subiecte în articol: produse mobilier