x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Afla ce e nou

Afla ce e nou

08 Dec 2005   •   00:00
Afla ce e nou

CADOURI PENTRU SARBATORI


In perioada 8-11 decembrie, in Complexul expozitional Romexpo va avea loc editia a X-a a Expozitiei internationale de suveniruri si cadouri, Suveniruri 2005, manifestare expozitionala dedicata contactelor de afaceri, informarii asupra noutatilor in domeniu, lansarii de noi produse si consolidarii imaginii firmei, obtinerii de noi comenzi si vanzarii catre public. Suveniruri va ofera posibilitatea de a alege: cadouri, suveniruri si daruri de sarbatori pentru cei dragi. Jucarii, bijuterii, articole de sticlarie, tablouri, icoane, articole decorative vor face ca sacul lui Mos Craciun sa poata fi umplut dupa gustul si bugetul fiecaruia. In plus, tematica expozitiei s-a imbogatit cu noi domenii: cosmetice, imbracaminte si incaltaminte. In standurile expozitiei veti putea admira bijuterii din metale pretioase si semipretioase, ceasuri, gablonturi, marochinarie, dulciuri, bauturi fine, articole de sport, casete audio-video si carti, produse cosmetice, confectii si incaltaminte, realizate sau importate de firme si companii din Romania, Bangladesh, RA Egipt, India, Marea Britanie, Pakistan, Spania.

Program de vizitare:8-10 decembrie, orele 10:00-18:00; 11 decembrie, orele 10:00-16:00

FESTIVALUL BRAZILOR


Festivalul Brazilor de Craciun, un eveniment cu adevarat magic, care are loc an de an, in beneficiul Salvati Copiii Romania, va avea loc la Palatul Parlamentului, astazi, 8 decembrie. Un eveniment de caritate devenit o traditie si una dintre atractiile calendarului social al sezonului, manifestarea reprezinta o licitatie speciala de braduti de Craciun, realizati exclusiv pentru aceasta ocazie de unii dintre cei mai cunoscuti creatori de moda romani. Unul dintre obiectivele evenimentului va fi sustinerea unui nou Centru Educational, ce va fi deschis in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala a Sectorului 1. Va continua derularea cursurilor scolare si se are de asemenea in vedere organizarea mai multor activitati de timp liber cu copiii care frecventeaza Centrul Educational, dar si cu alti copii din comunitatile defavorizate: activitati artistice (teatru, cercuri de muzica si dans) si sportive, excursii la mare si la munte.

TARG DE CRACIUN IN PIATA PRIMARIEI DIN VIENA


Mijlocul lunii noiembrie a insemnat pentru Viena inceputul minunatei povesti de sarbatoare care se deruleaza an de an aici. S-au aprins luminile brazilor si s-au deschis larg portile targurilor de produse specifice sezonului.

Nu ezitati, daca aveti drum pe aici, sa vizitati Piata Primariei din Viena, unde se desfasoara inca din 13 noiembrie traditionalul Targ de Craciun.

Staluri impodobite festiv, ticsite cu decoratiuni si obiecte lucrate manual impanzesc in aceasta perioada piata. Intr-o atmosfera de sarbatoare, in care adulmeci la tot pasul aroma de castane prajite, vata pe bat, fructe confiate, turta dulce sau de punch fierbinte, ai ocazia sa-ti faci plinul cu cadouri dintre cele mai inspirate.

Sub arcadele cladirii Primariei, ai ocazia sa privesti traditionalele scene din nasterea lui Iisus. Daca mergi mai departe si treci de pragul Primariei, in Sala de festivitati au loc in fiecare vineri, sambata si duminica, intre orele 15:30 si 19:00, concerte de colinde sustinute de coruri din intreaga lume. Sub imensul brad de Craciun, inalt de 27 m, in varsta de 100 de ani, poti sa asculti impresionanta muzica a instrumentelor din alama.

Cu putin noroc, poti sa fii prin preajma la momentul potrivit, pentru a vedea la treaba personajul, numit Copilul lui Hristos, prezent pentru prima data la Targul de Craciun de anul trecut. Acesta viziteaza Targul de Craciun, in fiecare joi, vineri, sambata si duminica pana in ajunul Craciunului, intre orele 17:00 si 18:00, anuntand nasterea lui Iisus. "Posta dintre nori", alta atractie a targului, emite marci speciale la 12 si 27 noiembrie si la 11 decembrie de la ora 14:00 pana la 18:00, atragand filatelistii din toata lumea.

PREMII Te poti bucura de TArgul de Craciun din Piata Primariei din Viena pAna la 23 decembrie, ncepAnd cu ora 9:00 a.m. si pAna la 21:00 p.m., iar n 24 decembrie, pAna la 17:00.

PRIMA CENTRALA PE BAZA DE HIDROGEN


Grupul Baxi, unul dintre liderii europeni ai industriei termotehnice, a instalat in Marea Britanie prima sa centrala de cogenerare, dezvoltata pe baza tehnologiei celulei de combustie. Sistemul foloseste hidrogenul extras din gazul natural pentru a asigura simultan necesarul de energie termica si electrica al unei locuinte.

Sistemul inovator Baxi, de cogenerare poate asigura pana la 100% din necesarul de caldura al unei locuinte medii si pana la 75% din cel de electricitate, pe toata durata anului. Centrala functioneaza exclusiv pe baza de gaz, fiind independenta de orice alta sursa de energie. In acelasi timp, emisiile de noxe sunt reduse substantial, contribuind la protectia mediului.

Centrala Baxi de cogenerare pe baza de hidrogen a fost montata intr-o locuinta cu patru camere din Eyemouth, Scotia si va furniza acesteia necesarul de electricitate si caldura pe o perioada de proba de 12 luni

IMOBIL REZIDENTIAL DE LUX


OFERTA DE APARTAMENTE, LANGA PIATA ROMANA

In centrul Bucurestiului, la cateva minute de Piata Romana, se construieste un imobil de opt etaje, cu 16 apartamente de lux, disponibile pentru vanzare. In prezent se lucreaza la structura imobilului, finalizarea lucrarilor fiind estimata pentru luna mai a anului 2006.

Imobilul va avea cate doua apartamente pe fiecare nivel. Resedintele sunt de trei si patru camere: cea de trei camere are o suprafata construita de 197 mp si este partitionata intr-un living, doua dormitoare de 17 mp fiecare, o bucatarie si trei bai, iar cea de patru camere se intinde pe o suprafata de 266 mp construiti si are un living, trei dormitoare, de 24, 21 si respectiv 18 mp, o bucatarie si patru bai. Toate apartamentele au terase, un hol de primire de dimensiuni generoase (20 mp), dressinguri si o spalatorie proprie. Subsolul si parterul cladirii adapostesc parcarea de 24 de locuri, fiecare apartament de trei camere avand inclus in pret un loc, iar cel de patru camere, cate doua locuri. Alte facilitati sunt: incalzirea centrala, sistem de aer conditionat, securitate 24 h/24 si o zona de receptie la parter, pentru monitorizarea vizitatorilor.

"In zona in care se afla noul imobil nu mai sunt alte proiecte, din cauza lipsei terenurilor. Astfel, aceasta oferta poate fi considerata unica, atat ca locatie, cat si ca facilitati, incadrandu-se in categoria de lux", arata Valeriu Ichert, manager de proiect in cadrul departamentului rezidential vanzare.

CONCURS ORGANIZAT DE ISC, PENTRU STUDENTI


Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) organizeaza, in perioada 30 noiembrie 2005 - 10 mai 2006, concursul cu tema "Program de locuinte pentru mediul rural". Actiunea se adreseaza exclusiv studentilor de la institutiile si facultatile de profil - arhitectura, constructii, instalatii. Scopul concursului il reprezinta selectarea de solutii de proiecte pentru obiectivul: locuinta unifamiliala cu parter si pod mansardabil, suprafata construita de maximum 135 MP, autonomie energetica.

Documentatia de elaborare si prezentare a proiectului se poate procura, in perioada 30 noiembrie 2005 - 16 ianuarie 2006, de la sediul Inspectoratului de Stat in Constructii, Str. Apolodor nr. 17, Sector 5, Bucuresti, corp Ministerul Justitiei, etajul 1 sau de la sediile Inspectoratelor Teritoriale in Constructii si de la Facultatile Tehnice de profil. Data-limita a depunerii proiectelor este 16 martie 2006.

PREMII Premiul I (un premiu) - 5.000 RON; Premiul II (un premiu) - 3.500 RON; Premiul III (un premiu) - 2.000 RON; Mentiuni (trei) - 1.000 RON, fiecare

VILA STIL, DE VANZARE


Corina Dordoi, junior broker in departamentul rezidential vanzare din Eurisko, ne-a prezentat o oferta interesanta: o vila stil, cu o arhitectura de inceput de secol al XX-lea, situata in zona Armeneasca, in imediata apropiere a centrului comercial Unirea, a Pietei Rosetti si a centrului vechi al capitalei, disponibila pentru vanzare. Casa are o suprafata totala construita de 1.482 mp, zece camere si a fost renovata si amenajata pentru a adaposti spatii pentru birouri. In prezent, vila este inchiriata unei cunoscute agentii de publicitate, fiind de vanzare impreuna cu contractul de inchiriere catre aceasta companie. Cladirea este structurata pe subsol, parter, etaj si mansarda, aceasta din urma fiind extinsa si modernizata prin adaugarea unei cupole de sticla. Vila ofera conditii speciale de parcare, luand in consideratie problema lipsei acestora in zonele ultracentrale bucurestene, punand la dispozitia locatarilor zece locuri, atat in curte, cat si in exteriorul acesteia.

FOTOLIU TAPITAT CU MOZAIC


Construit pentru a rezista vantului, soarelui si ploii, modelul de fotoliu conceput pentru exterior, de designerul John Moore, este construit dintr-o combinatie de materiale neobisnuita pentru o astfel de piesa de mobilier. Un astfel de fotoliu, tapitat cu placute de mozaic din sticla, este construit din materiale dure, respectiv: otel inoxidabil, crom, fibra din sticla, marmura travertin.

MOZAIC METALIC


Mozaicul Metallismo, realizat de Sicis, este ultima tendinta care tine de mozaicul modern. Placute din otel inoxidabil, sustinute de un suport din rasina poliuretanica pentru a preveni conductibilitatea metalului. Mozaicurile Metallismo, se preteaza pentru utilizare pe pereti, podele si in mod special pentru zonele cu trafic intens. Se gasesc, sub diferite forme si marimi: patrate, ovale, romboide, octogoane alungite, etc. Se potrivesc pentru multe stiluri de decor, incepand cu retro si pana la industrial.

PREMIILE ECMOD 2005


Retailerul de mobila Europe by Net a castigat prestigiosul premiu "Cea mai buna performanta la nivel international" la ECMOD 2005. Europe by Net ofera piese de mobilier de cea mai buna calitate, cu o economie care poate ajunge si pana la 40 de procente fata de preturile de retail. ECMOD (European Catalogue and Mail Order Days) este principala organizatie europeana pentru comenzi prin mail si comert electronic.

HOMETEX ROMANIA 2005


In perioada 28-30 noiembrie 2005, a avut loc la Sala Palatului, prima editie a "HomeTex Romania", singura expozitie de textile pentru decorare interioara din Romania. La expozitie a fost prezent si distribuitorul la nivel european al tesaturii care impiedica arderea, Kanecaron, folosita atat in producerea materialelor pentru casa si pentru mobilier de comanda, cat si in producerea materialelor reiate. Acesta isi propune sa introduca si in Romania tehnica producerii fibrelor textile ignifuge, aducand pentru asta o echipa cu experienta din Marea Britanie.
×
Subiecte în articol: craciun camere decembrie