x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Amenajare clasică în apartament la bloc

Amenajare clasică în apartament la bloc

21 Mar 2009   •   00:00
Amenajare clasică în apartament la bloc

Detalierea elementelor ce compun ca ambient zona de zi şi dormitorul unei locuinţe într-un bloc nou, cu finisaje, mobilă şi corpuri de iluminat specifice stilului propus



Proiectul de astăzi propune o amenajare în stil classic a unui apartament cu două camere, una de zi şi una de noapte. Din punct de vedere funcţional, opţiunile de amenajare au fost limitate din cauza dimensiunilor nu  foarte mari ale încăperilor.

Livingul
 Astfel, zona de zi a fost amenajată cu spaţiu pentru relaxare din canapele şi servantă cu televizor. Din punct de vedere estetic, s-a încercat obţinerea unui echilibru în costurile elementelor ce compun spaţiul, bugetul alocat fiind unul mediu. Pe acest principiu s-a ales un parchet triplu stratificat cu o rezistenţă mare la uzură de culoarea nucului care a fost înnobilat cu o plintă înnaltă din polimeri duri cu o profilatură clasică. Din acelaşi material s-a aplicat şi un profil de tip cornişă la îmbinarea dintre pereţi şi tavan. Ca centru de interes decorativ, pe peretele cu televizorul a fost aplicat un tapet textil de mare efect. Ceilalţi pereţi din încăpere au fost trataţi cu vopsea lavabilă într-o nuanţă apropiată tapetului. Canapele alese sunt simple ca model, cu ţesătură naturală de culoare alb-unt. Servanta pe care stă televizorul este o piesă stil ce poate fi achiziţionată din magazinele de antichităţi. Corpurile de iluminat propuse sunt din fier de culoare auriu patinat.

Zona de noapte

În amenajarea dormitorului s-au aplicat aceleaşi elemente de amenajare ca la living, cu diferenţe de dispunere şi gamă cromatică. Astfel, parchetul, profilele şi corpurile de iluminat sunt din aceleaşi serii. Aici tapetul este dispus de jur împrejurul camerei, de la înălţimea de 1 m până la tavan, delimitat de zugrăveală printr-un profil din gama plintei. În crearea acestei compoziţii s-a urmărit ca nuanţa de zugrăveală din zona de jos a pereţilor să fie mai închisă ca cea a tapetului, pentru obţinerea unui centru de greutate vizual.

CĂTRE ARHITECŢI

Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de interior