x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa AMENAJARE INTERIOARĂ CU INFLUENŢE BAROCE/Proiect de ambientare a unui apartament în bloc nou

AMENAJARE INTERIOARĂ CU INFLUENŢE BAROCE/Proiect de ambientare a unui apartament în bloc nou

de Georgiana Teodorescu    |    26 Feb 2009   •   00:00

Interiorul prezentat astăzi a fost proiectat pentru un apartament dintr-un bloc nou ridicat în Mamaia, pe malul Lacului Siutghiol. Proiectul face parte din planul de amenajare a cinci tipuri de apartamente în cinci stiluri diferite, care urmează a se da spre vânzare sau închiriere pe termen scurt sau lung.



ORGANIZAREA INTERIORULUI
Cu o suprafaţă desfăşurată construită de 70 mp, partiul apartamentului a fost astfel amenajat: o zonă de zi care înglobează un spaţiu de relaxare cu canapele şi televizor şi un loc de luat masa pentru patru persoane, bucătărie închisă cu acces către locul de luat masa; spre zona de noapte se trece printr-un hol care funcţionează pe post de dressing. Dormitorul este amenajat cu pat dublu, spaţiu de depozitare şi suport tv. Spaţiul băii este relativ mic şi a fost prevăzut cu cabină de duş.

COMPONENTELE SPAŢIULUI
Ca şi direcţie stilistică, amenajarea propusă este într-un stil contemporan, o combinaţie de elemente moderne cu altele clasice, reinterpretate, de factură barocă. Toate elementele propuse sunt reale şi au fost alese din cataloagele firmelor existente pe piaţă. Pentru că bugetul alocat amenajării a fost unul mediu, s-a încercat obţinerea unui echilibru între funcţionalitate şi design.

Astfel, elementele esenţiale pentru conturarea stilului precum corpurile de iluminat, textilele şi decoraţiunile au fost alese de la furnizori mai exclusivişti, în vreme ce placările ceramice, pardoselile şi mobila sunt de nivel mediu, pentru a compensa investiţia.

Pentru un plus de expresivitate s-a optat pentru tapetarea anumitor pereţi, astfel încât imprimeurile de la tapet să se coordoneze celor de pe draperii şi perne decorative. La fel şi nuanţa de vopsea lavabilă aplicată pe pereţii rămaşi fără tapet a fost asortată culorilor din decoraţiuni.

Deşi mobila este simplă şi cu posibilitate de achiziţionare la preţuri mici, amplasarea ei într-un cadru atent studiat dă naştere unui ambient     unitar, compact, cu o atmosferă intimă şi elegantă totodată.

Ideal pentru a deservi pe termen lung o familie de tineri, apartamentul poate folosi şi ca locuinţă de vacanţă pentru trei sau patru persoane, zona de living transformându-se uşor în zonă de noapte, cu toate utilităţile asigurate.

  Proiect conceput de Arhitectures Harmony & Stil pentru TEOCOMINPEX Vila Concord, Mamaia

 

Către arhitecţi

Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de interior