x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Amenajare într-un studio de numai 19 mp

Amenajare într-un studio de numai 19 mp

de Georgiana Teodorescu    |    13 Feb 2010   •   00:00
Amenajare într-un studio de numai 19 mp
Sursa foto: www.apartmenttherapy.com/

Tema aleasă pentru rubrica de astăzi ne-a atras atenţia, pentru că este cea mai bună exemplificare a faptului că şi locuinţele cu suprafeţe desfăşurate reduse pot arăta cochet şi se pot amenaja cu logică şi chiar direcţie stilistică.

5551-113887-512kevinapt1.jpg
www.apartmenttherapy.com

Garsoniera prezentată aici este desemnată drept câştigătoare în cadrul ultimei ediţii a concursului Small Cool, organizat de una dintre cele mai renumite publicaţii web ­ apartmenttherapy.com. Interesant este faptul că proprietarul, un tânăr student american, a conceput singur proiectul şi s-a ocupat întru totul de punerea lui în operă.

5551-113889-bed_rect540.jpg
www.apartmenttherapy.com

MULTIFUNCŢIONALITATE
Într-un astfel de spaţiu, deschis complet şi multifuncţional, principiul de bază este flexibilitatea. Toate piesele de mobilier care compun spaţiul au funcţionalitate dublă astfel încât să poată deservi toate activităţile specifice unei vieţi active moderne.

5551-113893-sofa_vignette_rect540.jpg
www.apartmenttherapy.com

Astfel, camera de zi se transformă pe rând în dormitor, loc de luat masa pentru mai multe persoane sau camera care să poată primi oaspeţi peste noapte.

5551-113888-apt_plans_rect540.jpg

Bucătăria este de fapt chicineta înglobată în încăperea multifuncţională, iar baia este separată şi echipată cu strictul necesar. Un spaţiu de depozitare de tip dressing rezolvă atât problema organizării hainelor, cât şi a altor lucruri care deservesc locuinţa şi nu pot sta la vedere (aspirator, masa de călcat etc.).

5551-113890-from_doorway_rect540.jpg
www.apartmenttherapy.com

DECORUL

Din punct de vedere estetic, locuinţa poate fi considerată una cu un design deosebit. Cromatica armonioasă în tonuri deschise aduce un plus de luminozitate spaţiului. Elemente decorative de design consacrat au rolul de a personaliza.

5551-113891-from_window_rect540.jpg
www.apartmenttherapy.com

Cel mai expresiv element de decor îl reprezintă o statuie a lui Mao adusă de beneficiar dint-una din excursiile sale în Asia. Ea este plasată ca accent, pusă în valoare printr-o sursă de lumină direcţionată pe ea. O oglindă de mari dimensiuni are şi ea rol decorativ prin reflexiile pe care le creează. Deşi încăperea este mică, lumina ambientală a fost de la început gândită astfel încât să completeze sau să substituie în mod expresiv sursa principală de iluminare.
5551-113892-kitchen_rect540.jpg
www.apartmenttherapy.com

×
Subiecte în articol: proiect de interior