x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Amenajare romantică a unui apartament de la malul mării

Amenajare romantică a unui apartament de la malul mării

05 Mar 2009   •   00:00

STIL CLASIC ADAPTAT ZONEI DE LITORAL
Interiorul prezentat astăzi continuă seria de proiecte ale celor cinci apartamente în stiluri diferite din blocul de la mare începută numărul trecut. Păstrând aceeaşi funcţionalitate, cea de apartament de închiriat în regim hotelier sau pe termen lung, amenajarea s-a făcut după aceleaşi principii: flexibilitate şi confort.



ORGANIZAREA SPAŢIILOR
Ca şi distribuire a funcţiunilor, planul acestui apartament este puţin diferit. Astfel, accesul în locuinţă se face printr-un hol de legătură care are prevăzut şi un spaţiu de depozitat şi din care se distribuie celelalte zone funcţionale. Zona de zi plasează spaţiul de relaxare cu canapelele şi zona de televizor în legătură directă cu bucătăria, printr-o zonă deschisă, fără compartimentări fixe. Ca element de trecere între ele funcţionează locul de luat masa, care este unul pentru două persoane, ca o continuare a mobilierului de bucătărie înspre living. Întreaga zonă de zi este deservită de o terasă generoasă cu vedere la lac. Dormitorul, amenajat cu pat dublu, servantă de televizor şi dulap de haine de dimensiuni mari, comunică cu baia prin acelaşi hol cu accesul în locuinţă.

STIL ABORDAT
Din punct de vedere estetic, locuinţa este una de factură clasică cu influenţe provance. Atât materialele, cât şi culorile propuse creează o atmosferă intimă şi luminoasă în acelaşi timp, ca o armonizare la zilele însorite de vară la mare. Lemn natural, fier forjat patinat, textile vapoaroase din in şi bumbac sunt elemente care completează armonios ansamblul. Gamele cromatice ton în ton contribuie şi ele la imaginea liniştitoare creată. Ca şi în proiectul anterior, decoraţiunile joacă un rol foarte important. Corpurile de iluminat din fier vopsit alb şi abajururi din in, tablourile cu specific de mare şi oglinzi frumos înrămate pentru o senzaţie sporită de aerisire a spaţiului, toate înnobilează şi creează centre de interes de mare expresivitate. Un plus de rafinament este adus şi de tratarea unor pereţi în tapet cu motive specifice, dar discrete.

Toate elementele propuse sunt reale şi au fost alese din cataloagele firmelor existente pe piaţă. Pentru că bugetul alocat amenajării a fost unul mediu, s-a încercat obţinerea unui echilibru între funcţionalitate şi design.

Proiect conceput de Arhitectures Harmony & Stil pentru TEOCOMINPEX Vila Concord, Mamaia
telefon: 0722.28.11.39


CĂTRE ARHITECŢI

Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de interior