x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Amenajarea holului: 5 idei de decorațiuni

Amenajarea holului: 5 idei de decorațiuni

23 Mai 2022   •   21:18
Amenajarea holului: 5 idei de decorațiuni
Sursa foto: Pexels

Holul devine uneori cel mai neglijat colț al casei, iar atunci când ne amenajăm locuința nu acordăm atenția necesară acestui spațiu, care poate avea atât un rol funcțional, cât și estetic. Însă, dacă dorești să oferi o nouă imagine holului tău, iată câteva sfaturi de design interior care te-ar putea ajuta să creezi o amenajare cu stil.

Adaugă un plus de personalitate prin culori

Designerii de interior recomandă folosirea unor culori puternice în hol, care să atragă atenția ușor și care să ofere un plus de personalitate acestui spațiu monoton. Poți opta pentru un tapet colorat cu imprimeu floral, pentru a obține astfel un design englezesc.  O altă variantă inedită ar fi aplicarea unui tapet cu dungi verticale, care va crea iluzia unui spațiu mai înalt. În plus, un astfel de tapet oferă un aer clasic și te trimite cu gândul la atmosfera filmelor hollywoodiene.

 

Dacă îți dorești să conferi spațiului mai multă vitalitate din punct de vedere cromatic, poți folosi nuanțe deschise de verde, galben sau violet. Atunci când alegi paleta de culori trebuie să ții cont și de dimensiunea holului. Dacă ai un hol îngust, poți face spațiul să pară mai mare, folosind albul pentru tavan. Însă, în acest caz ar trebui să vopsești pereții într-o nuanță diferită de cea a tavanului.

 

Pentru o notă de originalitate, poți alege să faci o pictură murală. În locul cuierului, poți picta un copac sau un palmier, iar de crengile acestuia poți monta câte o agățătoare, unde îți poți lăsa umbrela sau alte accesorii.

Creează o atmosferă plăcută cu ajutorul parfumurilor de cameră

Atunci când intrăm într-o încăpere parfumată, starea noastră de spirit se schimbă instant și devenim mult mai relaxați. Poți obține același efect și la tine acasă, folosind un odorizant de interior în holul principal. Indiferent că alegi bețișoare parfumate, difuzor cu uleiuri esențiale sau coșulețe cu plante parfumate, oricare dintre aceste variante te va ajuta să creezi o atmosferă zen.

Folosește plante pentru un decor exotic

Dacă lumina naturală pătrunde în hol, atunci poți transforma acestei colț al casei tale într-o oază de natură, alegând câteva plante exotice. Poți aduce un palmier pitic, un lămâi, un portocal sau un ficus, dacă spațiul îți permite. Iar dacă ai un hol îngust, poți alege câteva vase de ceramica pentru flori, pe care le poți umple cu diferite buchete colorate, în funcție de sezon.

Decorează pereții cu opere de artă

Pentru a adăuga mai multă personalitate holului, poți alege să decorezi pereții cu diferite opere de artă. Poți alege fotografii alb-negru, postere retro, picturi pe pânză sau tablouri abstracte de tip canvas. 

În ceea ce privește poziționarea unor astfel de piese de artă, nu este obligatoriu ca acestea să fie centrate. Poți alege să creezi o galerie pe un perete întreg, fără să existe o simetrie în aranjarea tablourilor, optând pentru rame de diferite dimensiuni.

Creează spații de depozitare

Holul poate avea și un scop funcțional, iar dacă dorești să îl folosești ca spațiu de depozitare, poți face acest lucru într-un mod elegant. Poți alege câteva lăzi din lemn lăcuit, pentru a depozita pantofii pe care nu îi porți într-un anumit sezon. Iar aceste lăzi se pot transforma și într-o bancă confortabilă.

 

De asemenea, poți opta pentru un cuier suspendat pe perete, în locul unui cuier clasic cu picioare, care ocupă mai mult spațiu. Iar dacă îți dorești un plus de rafinament, poți alege niște tabureți din catifea, care oferă de asemenea un spațiu de depozitare util.

 

Așadar, holul casei poate fi transformat într-un loc plin de viață, cu ajutorul decorațiunilor și al culorilor, care pot oferi personalitate unui astfel de spațiu monoton. Încearcă să ieși din tiparele clasice atunci când amenajezi holul casei și folosește-ți toată creativitatea pentru a crea o atmosferă inedită.

 

 

×