x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Aranjează-ți sufrageria pe gustul tău! Tips and tricks

Aranjează-ți sufrageria pe gustul tău! Tips and tricks

12 Iul 2022   •   16:07
Aranjează-ți sufrageria pe gustul tău! Tips and tricks

Frumoase și practice, fotoliile capătă toată gloria sufrageriei și cu siguranță ne mențin confortabili. Dar măsuța de cafea este calul de bătaie al sufrageriei.

Frumoase și practice, fotoliile capătă toată gloria sufrageriei și cu siguranță ne mențin confortabili. Dar măsuța de cafea este calul de bătaie al sufrageriei. Ține băuturile noastre, telecomenzile, dispozitivele tehnologice îndrăgite, mărunțișurile prețuite, și la bine și la rău, cinele noastre la pachet de la sfârșitul unei zile lungi. Ocazional, funcționează ca un taburet, un birou sau o masă de artizanat. Cu o slujbă atât de mare și diversă, ai presupune că va fi una dintre primele piese de mobilier la care te-ai gândit când te-ai mutat într-un loc nou sau ai redecorat.

 

Câte ore depunem în alegerea mobilierului perfect pentru sufragerie, doar pentru a pune o măsuță de cafea clasică? Suntem siguri te-ai gândit la un model de masuta cafea, dar indiferent în ce stadiu al căutării te aflii, s-ar putea să se simtă ca o lovitură în întuneric, dar nu te teme, suntem aici pentru a te ajuta. 

În primul rând, alege orice formă și dimensiune dorești, pentru a avea o relație ideală între măsuța de cafea și canapea, iată câteva lucruri generale de reținut: măsuța ta de cafea ar trebui să aibă cel puțin jumătate din lungimea canapelei (dar nu mai mult de aproximativ ⅔ lungime) și ar trebui să stea la aproximativ aceeași înălțime ca și scaunul. 

 

Odată ce îți dai seama de dimensiunea și forma potrivite, după aceea, este mai mult despre a face alegerea potrivită de design pentru spațiul tău. Măsuțele de cafea dreptunghiulare și ovale se potrivesc cadrelor similare, același lucru este valabil și cu rotund și pătrat. Să detaliem puțin mai departe:

 

Masă dreptunghiulară

 

Ia în considerare forma dreptunghiulară sau ovală dacă ai o canapea standard (sau o canapea foarte lungă), astfel încât toată lumea să poată avea acces ușor la ea. Dacă locuiești într-o gospodărie cu mai multe telecomenzi sau cabluri tehnice decât poți număra, gândește-te să obții o masă cu niște sertare funcționale, dar totuși elegante, Dacă mănâncă în mod regulat în fața televizorului tău, o măsuță de cafea de tip lift-top este super utilă pentru a nu fi nevoit să te apleci peste farfurie.

 

Masă pătrată

Dacă ai un spațiu mare și confortabil sau o configurație tradițională cu o canapea și câteva fotolii, o masă pătrată este o alegere excelentă. Se potrivește perfect dacă are și câteva rafturi sau sertare pentru depozitare.

 

Masă rotundă

Pentru oricine care locuiește într-un spațiu mic, fiecare piesă de mobilier contează, gândește-te să tai colțurile la propriu și să alegi ceva rotund. Este o alegere bună să o combini cu o canapea secțională, deoarece are o formă bună de „cot”, adică se potrivește frumos într-un colț mic de spațiu, ca în camera de zi. Un alt sfat pentru spațiul este limitat este să iei în considerare un blat de sticlă, acest lucru ajută lucrurile să pară mai deschise vizual - dacă nu le vezi, ele sunt acolo. 

 

Masă ovală

Ovalul este o chemare bună dacă ai câțiva oameni mici care aleargă prin casă și dorești să evite orice întâlnire cu marginile ascuțite ale mesei. Dacă sufrageria ta este o zonă cu trafic intens, o formă mai sinuoasă ajută și la fluxul vizual.

 

Pentru a completa aspectul camerei tale de zi, îți recomandăm câteva fotolii ieftine și chic!

 

×