x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Arhitectura peisajera pentru o curte generoasa

Arhitectura peisajera pentru o curte generoasa

de Georgiana Teodorescu    |    17 Noi 2005   •   00:00
Arhitectura peisajera pentru o curte generoasa
Pavilion multifunctional cu forma organica

Aceasta lucrare a fost gandita ca parte componenta a planului general de amenajare a unei curti generoase situate in apropierea Bucurestiului. Terenul are o suprafata de 2.500 mp, pe care se afla amplasata o locuinta dezvoltata pe subsol, parter si etaj. Beneficiarul si-a dorit o cat mai buna valorificare a spatiului generos al curtii si a ales ca elemente obligatorii o piscina si o zona de barbeque. Arhitectul a propus realizarea unui pavilion intr-un limbaj cu caracter expresionist, care impreuna cu piscina sa creeze un centru de interes si sa organizeze functional curtea. Semnificatia acestui pavilion este mai mult decat una functionala, el fiind conceput ca un "centru al focului" (semineu si barbeque). In jurul lui se desfasoara o bucatarie, o terasa si o zona de relaxare, de discutii. Ideea de baza de la care s-a pornit a fost nevoia de folosire a lui pe tot parcursul anului, asfel ca semineul nu are doar rol decorativ. Suprafata vitrata este mare, pe perioada de vara pavilionul devenind parte integranta a terasei prin glisarea tamplariei de termopan. Sarpanta este realizata din doua materiale: sita si sticla. Aceasta din urma inchide spatiul de discutii si reprezinta o protectie impotriva soarelui puternic pentru zona de barbeque de pe terasa, acolo unde este amplasat un loc de servit masa. Terasa se continua cu piscina, care are prevazuta si o zona pentru plaja (sezlonguri si umbrelute).

Pentru ca terenul este amplasat in apropierea unei pepiniere, s-a tinut cont de vecinatati in conceperea volumetriei si s-a abordat o tratare organica.

Astfel, constructia se integreaza perfect in peisaj atat prin forma, cat si prin materialele folosite: lemn stratificat, sita si piatra. Invelitoarea pavilionului este din sita, iar a terasei, din policarbonat tricameral (material cu capacitate de termoizolare). Subsolul pavilionului, care este desfasurat pe toata suprafata parterului, are prevazut un spatiu pentru hobby (un atelier mestesugaresc).

PRETURI
  • PRET PROIECT COMPLET: 18 euro/mp
  • PRET EXECUTIE LA ROSU: 180 euro/mp
  • PRET EXECUTIE LA CHEIE: 350 euro/mp

    17.028 euro

    pret la rosu, recomandat de arhitect
  • ×