x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Arhitectura specifica de campie

Arhitectura specifica de campie

25 Aug 2005   •   00:00
Arhitectura specifica de campie
PROIECT DE CASA
Terenul plat, de forma dreptunghiulara in plan, mai mult lung si ingust, a fost exploatat ingenios de catre arhitectul Alecsandru Golumbeanu. El a realizat proiectul dupa ce a fost la fata locului, ca sa constate asezarea exacta a lotului de teren si, bineinteles, dupa detaliate discutii cu proprietarul.

CASA E PARTE A UNUI ANSAMBLU

Constructia este parte dintr-un ansamblu care include curtea cu piscina si foisor. Suprafata pe care se construieste ansamblul este de aproximativ 1.000 de metri patrati. Structura casei este una in cadre (stalpi si grinzi), inchiderile executandu-se din caramida cu goluri. Beneficiarul a dorit o casa fara subsol, reducand considerabil costurile totale ale executarii proiectului. Astfel, intreaga casa se desfasoara pe suprafata parterului, plus un etaj. Tot la cererea proprietarului, la parter au fost prevazute doua livinguri, unul de 32,60 metri patrati, in relatie directa cu bucataria si ingloband locul de luat masa, iar celalalt de 33,60 metri patrati. La etaj, sunt trei dormitoare. Semineul amplasat in mijlocul casei in zona de living incalzeste atat spatiul deschis de la parterul casei, cat si holul de la nivelul superior. Suprafata desfasurata a constructiei este de 310,86 metri patrati, ceea ce o inscrie in categoria de lux. Dimensiunile pot fi adaptate si pentru suprafete mai mici. Atentie, acest proiect nu poate fi reprodus fara acordul arhitectului, deoarece a fost creat special pentru un proprietar care a platit pentru realizarea lui!

Suprafata minima pe care se poate construi acest proiect este de 700 metri patrati, la dimensiunile respectate ale spatiilor. In nici un caz o astfel de casa nu se preteaza pentru munte, unde acoperisul trebuie sa aiba o panta mare pentru a asigura alunecarea zapezii pe timp de iarna si scurgerea directionata a apei pluviale.

PRETURI
PRET PROIECT DE ARHITECTURA: 12 euro/mp

PRET PROIECT DE REZISTENTA SI INSTALATII: 9 euro/mp

PRET EXECUTIE: 250 euro/mp

122.715 euro - La rosu cu instalatii si acoperis

×