x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Arhitectura tipica de munte

Arhitectura tipica de munte

de Georgiana Teodorescu    |    29 Sep 2005   •   00:00
Arhitectura tipica de munte

PROIECT DE CSA
Acest proiect a fost gandit pentru o familie cu doi copii care locuieste in permanenta intr-o zona de munte si care si-a dorit o casa cu un interior nepretentios si fara spatii foarte ample, ci mai degraba foarte bine organizate.
PROIECT
Acest proiect a fost gandit pentru o familie cu doi copii care locuieste in permanenta intr-o zona de munte si care si-a dorit o casa cu un interior nepretentios si fara spatii foarte ample, ci mai degraba foarte bine organizate. Astfel, in lipsa unor incaperi de dimensiuni foarte mari si incalzirea camerelor devine mai eficienta. Structura de rezistenta a casei este conceputa pe un sistem de cadre din beton armat, iar zidaria este din caramida cu proprietati termoizolante. Acoperisul este in panta, pe structura de lemn si invelitoare din olane. Structura de rezistenta permite montarea unei invelitori mai grele, din tigle ceramice, dar si a uneia mai usoare, din tabla de otel adoptata cu precadere la munte.

ORGANIZAREA INTERIOARA


Casa are un parter cu windfang, living cu loc de luat masa de 36,42 mp, bucatarie de 11,05 mp, un dormitor de 12,51 mp, un grup sanitar de serviciu de 5,68 mp si garaj. Mansarda are dormitorul matrimonial de 21,50 mp, cu dressing de 120,39 mp si baie de 9,59 mp, plus doua dormitoare de 15,57 mp si respectiv 18,64 mp, cu acces la o baie de 8,21 mp. In spatele casei a fost prevazuta o terasa placata cu gresie pentru exterior, cu acces din dinning. Fatadele sunt tratate in stil caracteristic zonei de munte, placate partial cu piatra naturala si vopsite in nuante naturale. Apa calda si incalzirea vor fi furnizate de o centrala termica amplasata la parterul casei. Suprafata construita desfasurata a proiectului este de 310,44 mp.

  • 51.100 euro
    pret la rosu recomandat de arhitect
  • PRET PROIECT COMPLET:
    14,5 euro/mp
  • PRET EXECUTIE LA ROSU:
    150 euro/mp
  • PRET EXECUTIE FINISAJE MEDII:
    300 euro/mp
  • SFAT

    Pentru realizarea intregului proiect, cu tot cu amenajarea curtii, aveti nevoie de 800 de metri patrati de teren. Altfel, arhitectura casei nu este bine pusa in valoare. Suprafata minima a terenului, care sa permita ridicarea casei cu loc modest pentru gradina, este de 300 mp.

    Acest proiect a fost conceput de arh. Bogdan Gavrila

    ×