x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Arta mozaicului la noi acasă

Arta mozaicului la noi acasă

de Georgiana Teodorescu    |    21 Mar 2009   •   00:00
Arta mozaicului la noi acasă

DECORAŢIUNI DE STANDARD INTERAŢIONAL LA IAŞI

Ne-am obişnuit deja să admirăm compoziţiile spectaculoase propuse an de an la evenimentele cu profil de către producătorii de mozaic italieni şi spanioli. Dar nu credeam că marile centre universitare de artă din ţara noastră pot da naştere unor echipe de artişti care să se ridice la standarde care să le poată concura oricând pe cele internaţionale. Peste 200 de artişti plastici din Iaşi, pasionaţi şi perfecţionişti, au creat sub îndrumarea pictorului bisericesc Virgil Moraru un brand extrem de puternic în domeniul mozaicului şi vitraliului artistic, ARTGEORGIES. Grupul de artişti are ca principal obiect de activitate prelucrarea sticlei plate.

Tehnicile folosite sunt cele clasice. Principalul atuu al firmei îl reprezintă forţa creatoare a colectivului, astăzi atingând performanţa de a putea realiza lunar peste 100 mp de mozaic artistic şi 100-150 mp de vitraliu.

GAMA DE PRODUSE
Elementele de decoraţiune propuse se împart în două categorii: placări pentru suprafeţele din locuinţă şi obiecte decorative. Din prima gamă fac parte placări de pardoseli din mozaicuri de marmură cu scene figurative sau motive de covoare clasice pentru a fi combinate cu plăci de parchet sau piatră naturală, placări de pereţi şi tavane decorative sau luminatoare, ferestre şi geamuri de tip vitraliu pentru uşile din interioare. Cea de-a doua gamă este compusă dintr-o varietate enormă de obiecte: lămpi, veioze, vase, tablouri întruchipând scene dintre cele mai neaşteptate, pahare, platouri sau pur şi simplu obiecte doar decorative ca sculpturi sau bibelouri îmbrăcate în mozaic. Tot din această gamă fac parte şi piesele de mic mobilier astfel tratate: mese, console, tabureţi.

Pe lângă piesele deja realizate şi disponibile în magazinele lor, trebuie ştiut că tehnica se poate aplica şi pe proiecte personalizate, la cererea clientului. De asemenea, artiştii de aici lucrează în fiecare an la colecţii cu tematică pentru fiecare sezon pe care le prezintă apoi în expoziţii.

Pentru că sunt lucrate manual atât de migălos şi pentru că reprezină proiecţia spiritului creator al unor artişti consacraţi, obiectele sunt ridicate la rang de operă de artă. În funcţie de dimensiuni şi complexitate, preţurile cresc foarte mult.

TEHNICA BREVETATĂ
Cunoscut de acum în întreaga ţară, grupul de artişti şi-a lăsat amprenta artistică prin lucrări de mare anvergură şi fineţe în sute de biserici şi catedrale, în numeroase locuinţe particulare, instituţii, hoteluri şi restaurante, lăsând în urmă o amenajare de excepţie. Aflată într-o continuă inovare, tehnica de lucru folosită combină materiale precum sticlă topită în masă prin dublă şi triplă fuziune, cu reliefuri pictate manual, cu mozaicuri clasice veneţiene şi cu mozaic dublu glazurat - produs şi brevetat de ei, recunoscut internaţional şi premiat cu patru medalii de aur la Salonul de Inventică de la Bruxelles, Moscova şi Iaşi. Principalul lor obiectiv este realizarea unor lucrări de o înaltă ţinută care să rămână mărturie măiestriei şi simţirii artistice peste veacuri, fără a necesita în timp recondiţionări.

"ARTGEORGIES a reprezentat încă de la înfiinţare o extensie a familiei mele şi această percepţie a mea nu s-a modificat nici până în prezent. Fiecare lucrare cuprinde o parte din sufletul meu, iar finalizarea este întotdeauna însoţită de bucuria creaţiei duse la desăvârşire. În spatele tuturor pieselor ce ies din atelier, fie ele laice sau bisericeşti, este un dialog continuu cu clientul astfel încât artistul să dea patina personalitaţii acestuia în ansamblul lucrării."
Virgil Moraru - pictor bisericesc autorizat, fondatorul companiei ARTGEORGIES

Vase mozaicate sunt realizate din ceramică arsă, placate ulterior cu mozaic, rezultatul fiind o adevărată operă de artă. Fiind o combinaţie de clasic şi modern, vasele mozaicate pot deveni accesoriul pentru orice tip de interioare.

Succesul pe care proiectul ARTGEORGIES l-a avut a făcut ca firma să-şi dezvolte reţeaua de puncte de prezentare şi vindere în cinci oraşe mari din ţară (Iaşi, Bucureşti, Timişoara, Cluj şi Suceava) şi mai nou s-a extins şi peste hotare cu un punct de expunere în Torino, Italia, în piaţa Carlo Felice nr. 19. Pentru mai multe detalii accesaţi www.georgies.ro

×
Subiecte în articol: idei pentru casa ta